back

Святкування Дня незалежності України

24-08-2010 | 11:12

24 серпня урочистості до Дня Незалежності України почалися з покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку на Валу та пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України» за участю керівництва ОДА, обласної та міської рад, представників політичних партій, громадських об'єднань. У заходах також взяли участь народні депутати України Михайло Чечетов та Григорій Маньковський.

Після покладання квітів відбулося урочисте відкриття п’ятого Міжнародного фестивалю національних культур «Поліське коло». Для участі у фестивалі до Чернігова завітали понад 800 учасників з України, Росії, Білорусії, творчі колективи Чернігівської, Вінницької, Київської, Херсонської областей, представники польського, німецького, грецького, єврейського, роменського, азербайджанського, корейського, білоруського, ассірійського національно - культурних товариств з Донецької, Київської, Сумської, Чернігівської областей.

«Чернігівщина завжди була і буде братнім регіоном, народ якого славиться своєю відкритістю та гостинністю, має власну неповторну етнокультуру, невичерпні джерела пісні, танцю, музики» - відкриваючи фестиваль зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

Прес-служба облдержадміністрації