back

«Слов’янської дружби джерело – 2010»

31-05-2010 | 15:27

З нагоди Міжнародного Дня захисту дітей та з метою сприяння розвитку подальшого співробітництва між Україною, Російською Федерацією, Республікою Білорусь, поглиблення міжнародної співпраці у сфері освіти, 29-30 травня в м.Чернігові та с.Сеньківка Городнянського району було проведено Міжнародне дитяче свято «Слов’янської дружби джерело – 2010», присвячене 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. У святі взяли участь дитячі та офіційні делегації України, Російської Федерації і Білорусії. Цього року українська сторона була господарем і організатором свята.

29 травня дитячі делегації Брянської та Гомельської областей ознайомились з пам’ятками Чернігова, відвідали урочисту лінійку слави на пагорбі біля Вічного вогню, присвячену 65-річчю перемоги у Великій Вітчизняній війні та ярмарку ремесел з презентацією майстер-класів з карвінгу, тістопластики, вишивки стрічками, художньої кераміки, паперової пластики та фітодизайну. В майстер класах за двома напрямками декоративно-прикладного мистецтва взяли участь представники дитячих делегацій Брянської та Гомельської областей.

Другий день свята урочисто розпочався біля Монумента Дружби у с.Сеньківка.

У заході взяли участь офіційні делегації трьох держав, до складу яких увійшли: заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Віктор Тканко, начальник управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Анатолій Заліський, заступник голови облвиконкому Гомельської області Петро Кириченко, заступник Губернатора Брянської області Олександр Макаров та ветерани Великій Вітчизняній війни трьох держав. На святковому концерті виступили дитячі творчі колективи трьох держав.

Свято завершилось церемонією передачі символу фестивалю. У 2011 році приймаючою стороною буде Брянська область Російської Федерації.

За повідомленням управління освіти і науки облдержадміністрації