back

На 18 червня заплановано проведення засідання Громадської ради при облдержадміністрації

30-05-2014 | 11:53

29 травня відбулось засідання президії Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації. Засідання провела голова Громадської ради Наталія Проскуріна.

На засіданні була визначена дата наступного засідання Громадської ради — 18 червня, обговорено питання порядку денного засідання. Планується, зокрема розглянути проект закону про внесення змін до Конституції України, заслухати підсумки громадських моніторингів, які проводить Громадська рада, затвердити план роботи Громадської ради на III квартал цього року, розглянути інші питання. Було запропоновано об'єднати два комітети й створити єдиний Комітет з питань сім`ї, молоді та захисту прав дітей. Були також внесені пропозиції щодо кандидатур на посади першого заступника голови Громадської ради та відповідального за співпрацю Громадської ради з Чернігівською державною телерадіокомпанією «Сівер-центр». На обидві позиції було запропоновано кандидатуру Петрової Тамари Іванівни — нині голови Чернігівського обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Громадський контроль», голови комітету з питань збереження та використання культурної спадщини.

У зібранні взяли участь представники Чернігівської обласної організації «Народна Самооборона», яка звернулась до Громадської ради з проханням надати сприяння у вирішенні матеріально-правового забезпечення 13-го батальйону територіальної оборони, який був сформований з чернігівців та відправлений до Луганської області. Сергій Бокач, Володимир Федорок підняли важливе питання відповідного оформлення юридичного статусу батальйону, адже ще досі немає наказу щодо визнання чернігівських солдатів учасниками бойових дій. Обидва виступаючі також наголосили на проблемі забезпечення солдатів відповідним обмундируванням. Зокрема, Володимир Федорок зазначив, що наразі є тільки бронежилети другого класу.

Щодо цього питання члени президії Громадської ради вирішили, що доцільно буде негайно звернутись до голови облдержадміністрації з пропозицією зібрати нараду та запросити всіх відповідальних осіб, зокрема обласного військового комісара полковника Костянтина Нікуліна, представників прокуратури. Також Громадська рада пропонує створити робочу групу за участю відповідальних осіб та представників Громадської ради та інших громадських об'єднань, яка буде оперативно розглядати питання допомоги батальйону до завершення АТО.

На засіданні також було вирішено звернутися до громадських рад при інших облдержадміністраціях з метою закликати місцевих підприємців підтримати українську армію як це роблять чернігівці.



Президія Громадської ради при
облдержадміністрації