back

Костянтин Лубенцов ознайомився з роботою підприємств харчової промисловості Ічнянського та Ніжинського районів

29-05-2014 | 16:19

29 травня заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов та директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олександр Савченко побували на підприємствах харчової та переробної промисловості Ічнянського і Ніжинського районів.

Продукція харчопереробних підприємств є фактором забезпечення людей та збереження їх здоровя. Про якість та безпечність продукції, виробленої окремими нашими переробниками, свідчать неодноразові відзначення на міжнародних конкурсах та широка географія експотру.

Керівництво області відвідало ПАТ «Ічнянський завод сухого молока і масла», який спеціалізується на переробці молока, виробництві молочної продукції.

Нормативна потужність по переробці сировини: 180 т молока за добу, завантажені на 60%.

Потужності по виробництву готової продукції: молоко сухе незбиране – 20 т/доба, молоко сухе знежирене – 15 т/доба, вершки сухі – 5 т/доба, масло вершкове – 10 т/доба, молоко оброблене рідке – 2 т/зміна, кисломолочна продукція – 5,7 т/зміна.

Ринок збуту молочної продукції: Україна, Молдова, Туркменія, Азербайджан, Іран, Філіппіни, Туркменістан, Вірменія, Сирія, Гана, Грузія, Бангладеш, Алжир, Саудівська Аравія, Єгипет.

Крім того, заступник голови облдержадміністрації ознайомився з роботою ПАТ «Ічнянський молочноконсервний комбінат». Спеціалізація підприємства: переробка молока, виробництво молочних консервів та молока обробленого рідкого преміум – класу.

Нормативна потужність по переробці сировини – 500 тонн молока на добу, завантажені на 100%.

Потужності по виробництву готової продукції – 74 тонни на добу.

Реалізацію продукції підприємство здійснює, як на внутрішньому так і на зовнішньому ринку. Експорт здійснюється через ТОВ «Провіант» у 38 країн світу.

ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат» володіє одним з найбільш інноваційних виробничих комплексів, власною науково-технічною і сировинною базою, розвиненою системою національної дистрибуції.

Розроблений та впроваджений інвестиційний проект, завдяки якому введені нові потужності по виробництву згущеного молока та молочних консервів, розширено асортимент продукції, збільшено обсяги виробництва та освоєно новий вид – ультрапастеризоване молоко.

Посадовці також оглянули розмаїття ассортименту продукції, яка виготовляється на ТОВ «Ніжинський консервний завод», а це 70 найменувань. Серед них закусочні, томатні, натуральні плодоовочеві консерви. Завод є одним з лідерів харчової промисловості Ніжинського району та області в цілому.

Потужності по виробництву готової продукції – більше 22 млн. умовних банок на рік (1 у.б. – 0,4л).

Ринок збуту консервної продукції: Україна та більш 20 країн світу.

Підприємство оснащене новим обладнанням з Угорщини, Голландії й Німеччини, новітніми лініями по переробці сільськогосподарської продукції.

Продукція випускається в тарі «Твіст-Офф» європейського зразку, місткістю 0,450 і 0,920 л. Виробництво консервів проводиться на механізованих лініях з дотриманням сучасних технологій, що забезпечує високу якість продукції, яка користується попитом у споживачів.

У 2011 році введено в дію салатний цех, що виготовляє нові види продукції: «морква по-корейськи», «капуста по-корейськи», «буряк по-корейськи».

В Ніжинському районі Костянтин Лубенцов та Олександр Савченко також відвідали ПАТ «Ніжинський жиркомбінат». На сьогоднішній день підприємство переробляє широкий спектр насіння олійних культур: соняшнику, ріпаку, льону, сої та є основним виробником олійної продукції в Чернігівській області.

Потужність з переробки сировини: 35000 т насіння в рік.

Ринок збуту олійної продукції: Польща, Литва, Латвія, Естонія, Італія, Чехія, Словаччина, Австрія, Румунія, Болгарія, Угорщина, Білорусія (близько 90% продукції жиркомбінату експортується за кордон).

В ІІ половині поточного року ПАТ «Ніжинський жиркомбінат» планує розпочати будівництво мультикультурного екстракційного заводу в м. Ніжин. Технічні можливості підприємства дозволять переробляти соняшник, рапс та сою. Планова потужність заводу розрахована на переробку 1000 тонн на добу соняшнику та по 700-750 тонн на добу рапсу та сої.

В рамках проекту на підприємстві будуть розширені потужності пресової ділянки, а також введено в експлуатацію екстракційне виробництво.

У рамках робочого візиту заступник голови облдержадміністрації та директор Департаменту поспілкувалися з дирекцією ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» та оглянули його виробничі потужності.

Потужності по виробництву готової продукції – 80 тонн борошна на добу.

Місткість складів по зберіганню зерна – 49 тис. тонн.

Місткість складів по зберіганню тарного борошна – 3,3 тис. тонн.

Місткість складів по зберіганню безтарного борошна – 240 тонн.

Крім вищезазначених підприємств керівництво агропромислового комплексу області відвідало Філію ДПЗКУ «Ічнянське ХПП», ПАТ «Ніжинський хліб», ТОВ «Ніжинський хлібобулочний комбінат», ДП «Дрінкс Україна», Філія «Ніжинський міськмолзавод ДП «Аромат» та ТОВ «Лосинівський маслосирзавод».



За інформацією прес-служби
Департаменту агропромислового розвитку
Чернігівської облдержадміністрації