back

Житель Любеча відсвяткував столітній ювілей

12-04-2010 | 17:28

12 квітня виповнилося 100 років Івану Юхимовичу Кирпичу, жителю смт Любеч Ріпкинського району.

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус привітала ювіляра з цією визначною подією та передала йому вітання від Президента України Віктора Януковича.

Також до довгожителя з подарунками та найкращими побажаннями цього дня завітали заступник голови Ріпкинської райдержадміністрації О.Родинченко, в.о. начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації І.Богуш, начальник районного управління праці та соціального захисту населення І.Копич, Любецький селищний голова Б.Стрельцов.

Третій рік живе Іван Юхимович Кирпич з донькою в Любечі, а до цього мешкав у с. Слобода Чернігівського району. Увесь час працював в колгоспі. Виховав сина й доньку. Він ветеран Великої Вітчизняної війни.

Як розповіли рідні, Іван Юхимович свого часу був знаним у всьому Чернігівському районі пічником. Його з вдячністю там згадують і досі. Це ремесло він успадкував від батька.

Під час родинного святкування Іван Юхимович отримав від сім’ї відзнаку глави роду – символічну булаву, яку сподівається тримати ще багато років.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації

Довідково:

За даними головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, станом на 01.03.2010 в області проживає 54 особи, яким у 2010 році виповнюється 100 років.

У квітні цього року свій сторічний ювілей святкують три жителя Чернігівщини: 09 квітня – Вихор Олександра Йосипівна (Носівський район, с. Калинівка), 12 квітня – Кирпич Іван Юхимович (Ріпкинський район, смт Любеч), 26 квітня – Портяна Ніна Миколаївна (Прилуцький район, смт Линовиця).

Справжнім довгожителем цього місяця стала Анякіна Олександра Петрівна (м. Чернігів, вул. Щорса), якій 10 квітня виповнилося 105 років.

На виконання доручення Президента України та з метою належного вшанування найстаріших жителів України, яким виповнилося 100 і більше років, в області проводиться робота щодо їх привітання від імені Президента України, а також керівництва обласної державної адміністрації.