back

Свято з тривогою в очах

29-05-2014 | 10:47

28 травня в Україні відзначається День прикордонника. Відзначили цей день і в 105-му Ризькому орденів Червоного Прапора та Червоної Зірки прикордонному загоні, що вже 22-й рік дислокується у Чернігові. З огляду на ті події, що відбуваються у південно-східних регіонах держави, тривожну обстановку на українсько-російській ділянці державного кордону в області, прикордонникам особливо було не до свята.

Але відзначити кращих було просто необхідно. Тож зранку на території загону лунала музика. З ділянки відповідальності до управління прикордонного загону викликали найкращих, вишикували персонал на плацу.

Не обійшлося свято без гостей, бо привітати прикордонників прибули заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Сергій Журман, перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола, заступник прокурора Чернігівської області Олександр Ясь та інші. Під звуки маршу на плац винесли Державний Прапор України та Бойовий Прапор прикордонного загону і розпочали урочистий мітинг.

У ході привітань персоналу прикордонного загону вручено відзнаки від Голови Державної прикордонної служби України, Начальника Північного регіонального управління, Голови Чернігівської обласної ради, Голови Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівського міського голови тощо. Але найкращим подарунком для прикордонників стали подаровані обласною державною адміністрацією 150 розвантажувальних жилетів та 32 державних прапора. Вже завтра вони направляться на державний кордон і будуть використовуватися в прикордонних нарядах на кожному відділі прикордонної служби, замайорять по всій ділянці прикордонного загону.



За інформацією прес-служби
Чернігівського прикордонного загону