back

Володимир Хоменко з повітря проконтролював ситуацію з пожежами у лісах та на торфовищах

16-08-2010 | 14:30

16 серпня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко та начальник головного облуправління МНС Володимир Муха провели обліт території регіону на борту єврокоптера спецавіазагону МНС України. Політ мав на меті більш детальне вивчення ситуації з пожежами у лісах і, особливо, на торфовищах.

Маршрут охопив райони області, де під час минулого обльоту виявлялись місця загорянь. В ході роботи керівництва області на борту єврокоптера, були помічені осередки тління торфу в Ріпкинському та Городнянському районах. Їх гасіння триває. На Бобровиччині губернатор спостерігав роботу рятувальників по ліквідації пожежі торфовища біля села Сухиня. Як запевнив Володимира Хоменка начальник головного облуправління МНС Володимир Муха, найближчим часом загоряння буде ліквідовано. Проте, проблемним питанням стало торфовище біля села Кукшин Ніжинського району, площа пожежі якого склала близько 25 га.

Вже після посадки на аеродромі спецавіазагону МНС для заправки єврокоптера, голова облдержадміністрації поспілкувався з керівництвом загону та членами екіпажу одного з двох пожежних літаків АН-32П, які здійснюють гасіння цієї пожежі. Зазначимо, що на сьогоднішній день, окрім пожежно-рятувальних підрозділів, задіяна й авіація МНС. У 22 випадках працювали літаки АН-32П та у 15 - гелікоптер МІ-8. В ході цього проведено 55 зливів води загальним об'ємом майже 250 кубічних метрів. Наразі, питання ліквідації пожеж торфовищ, в тому числі і біля села Кукшин, того ж дня розглянуто на нараді у голови облдержадміністрації.

Під час польоту були обговорені проблемні питання посилення протипожежного захисту лісів і торфовищ регіону, ще раз проконтрольовані прилеглі території до арсеналів боєприпасів у Ічнянському районі та м. Прилуки, лісові масиви поблизу військового полігону на Козелеччині. А на околиці міста Остер Козелецького району керівництво області виявило пожежу сухої трави біля лісового масиву. Тож з борту єврокоптера були скоординовані відповідні сили і засоби на ліквідацію загоряння.

Наразі робота з координації дій при виникненні пожеж у лісах та на торфовищах знаходиться під постійним контролем керівництва Чернігівської обласної державної адміністрації та головного управління МНС в області.

За інформацією ГУ МНС у Чернігівській області