back

Прем`єр-міністр України провів засідання Уряду в селекторному режимі з головами облдержадміністрацій

27-05-2014 | 13:06

27 травня Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк провів засідання Уряду, на якому в селекторному режимі з головами облдержадміністрацій та міськими головами обговорено виконання поточного державного бюджету та перспективи на наступний рік.

На початку засідання Арсеній Яценюк привітав країну з обранням Президента та висловив переконання у тому, що новий Глава держави, Уряд та Парламент зроблять все, чого чекає український народ і за що український народ вийшов на Майдан.

Прем’єр-міністр України офіційно оприлюднив свою позицію з приводу подальшої роботи і діяльності Кабінету Міністрів України та взаємодії законодавчої, виконавчої гілки влади й інституту Президента України.

Стосовно поточних завдань, Арсеній Яценюк наголосив, що ситуація складна, але контрольована, і тема сьогоднішнього засідання – питання державного бюджету на 2015 рік і виконання поточних показників державного бюджету.

«Ми прийняли рішення разом з Міністерством фінансів щодо забезпечення виплат по незахищених статтях державного та місцевих бюджетів. Протягом останніх 3-х місяців ситуація була вкрай складна, вона залишається і зараз непростою, але ми винайшли ресурс, який ми отримали від наших міжнародних фінансових донорів, і 2,5 млрд. грн. буде розподілено по всіх місцевих бюджетах. Знаю, що у вас накопичилася маса платіжних доручень, і це вперше за три місяці, коли ми прийняли рішення допомогти територіальним громадам.

Вчора ми провели широку нараду з приводу бюджету 2015 року, і основне завдання зараз для Уряду полягає в тому, що якщо ми будемо застосовувати стандартні підходи до економічного розвитку в країні, то в сучасних умовах такі підходи не є ефективними.

Я поставив завдання вкотре Мінекономіки і профільним міністерствам: стандартні бюрократичні підходи, які були в Україні протягом 23-х років щодо модернізації української економіки, дійшли до того, що економіки не залишилося. Саме тому разом з нашими європейськими партнерами ми створили групу підтримки України. В кожному міністерстві тепер буде фахівець з Європейського Союзу, який буде допомагати Україні виконувати Угоду між Україною і Євросоюзом та наближувати нас до Європейського Союзу і європейських стандартів», - наголосив Арсеній Яценюк.

Також сьогодні буде оприлюднене рішення про те, що у всіх міністерствах України вводиться окрема посада заступника Міністра з питань європейської інтеграції. Ключовий центр буде знаходитись у Кабінеті Міністрів. і цим питанням буде керувати відповідний заступник Міністра Кабінету Міністрів з питань європейської інтеграції, під яким є і буде відповідний департамент.

Міністр фінансів Олександр Шлапак висловив упевненість, що держбюджет-2014 буде виконаний. "Вперше за багато років у нас є бюджет, який побудований на реалістичній макроекономічній базі і збалансований. У мене немає сумнівів, що ми виконаємо цей бюджет до кінця року за всіма статтями", - заявив Шлапак.

"Дохідна частина держбюджету за січень-квітень виконана в обсязі 120,6 млрд грн, це на 14,4 млрд, або на 14% більше, ніж за цей термін у минулому році", - зазначив міністр.



Прес-служба облдержадміністрації