back

Два шляхи оздоровлення дітей за допомогою соцстраху

26-05-2014 | 15:49

Якщо батьки дитини працюють легально й здійснюють відповідні відрахування, відпочинок своєї дитини вони можуть частково оплатити за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Про це під час понеділкового брифінгу в облдержадміністрації нагадала начальник відділу соціальних послуг Чернігівського обласного відділення Фонду Галина Мазур.

Існує два шляхи використання таких коштів. Перший — коли батьки самостійно обирають оздоровчий заклад, а Фонд соцстраху компенсує вартість 21-денного відпочинку дитини з розрахунку 43 гривні на день, тобто 903 гривні на одну дитину. Як зауважила Галина Мазур, в середньому це становить третину вартості путівки. Таким чином передбачають оздоровити 4,4 тисячі маленьких жителів Чернігівщини.

В іншому випадку батьки можуть звернутися за місцем своєї роботи або до представників Фонду на місцях і придбати путівку на оздоровлення дитини, сплативши лише 10% її вартості.

Для закупівлі путівок було проведено дві процедури конкурсних торгів. В результаті, діти з нашої області можуть оздоровитися в дитячому закладі санаторного типу «Верховина» на Івано-Франківщині та на Чорноморському узбережжі — у Скадовському районі Херсонської області (дитячі заклади «Крилатий», «Сонячний» та «Прибережний»). Також придбано путівки до дитячого центру «Електронік» (с. Снов’янка Чернігівського району) та закладу санаторного типу «Остреч», що на Менщині. Таких путівок цьогоріч в області придбано 4,7 тисячі, і на сьогодні, запевнила фахівець, ще не всі вони затребувані.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації