back

Область отримала автомобілі швидкої медичної допомоги, обладнані сучасною апаратурою

24-05-2014 | 12:16

На сьогодні, в умовах надзвичайної актуальності, в області набуває розвиток служба екстреної медичної допомоги.

На виконання Закону України «Про екстрену допомогу» у 2012 році створений «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», який розпочав свою роботу з 1 січня 2013 року.

За рахунок субвенцій державного бюджету Центр забезпечений медикаментами у повному обсязі. На дані цілі було використано понад 6,5 млн грн., що дало змогу практично удвічі збільшити вартість медикаментозного забезпечення одного виклику.

За рахунок коштів державного бюджету Міністерством охорони здоров'я України для Чернігівської області передбачено 35 автомобілів швидкої медичної допомоги, обладнаних сучасною апаратурою.

24 травня відбулася церемонія передачі 27 автомобілів, у якій взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко та народний депутат України Валерій Дубіль.

Як зазначив очільник області, інвестиції в охорону здоров'я – це інвестиції у майбутнє, які забезпечують можливість покращання та збереження здоров'я кожного мешканця регіону, підвищення якості та тривалості життя.



Прес-служба облдержадміністрації