back

Підготовка і проведення ЗНО – 2010

17-05-2010 | 16:26

Питання підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання в Чернігівській області було розглянуто на нараді 17 травня, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

У нараді взяв участь директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

Як зазначив начальник освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України від 26.06.2009 №570 «Про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України у 2010 році», 01.12.2009 №1081 «Про зміни в термінах проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2010 році» зовнішнє оцінювання проводиться з 2 по 23 червня 2010 року.

Бажаючі вступати до вищих навчальних закладів України у 2010 році можуть пройти тестування з української мови та літератури, історії України, математики, фізики, географії, біології, хімії, однієї з іноземних мов (за вибором) англійської, німецької, французької, іспанської.

Обов’язкові предмети для складання ЗНО: українська мова і література, а також математика або історія України (за вибором учасника), - підкреслив Анатолій Заліський.

На сьогоднішній день в області зареєстровано 11502 особи (у 2009 році – 12178 осіб), які подали заяви на участь у тестуванні.

До реалізації ЗНО-2010 буде залучено 1376 осіб, з яких 1172 є працівниками загальноосвітніх навчальних закладів, 204 - працівниками вищих навчальних закладів. Усі залучені педагогічні працівники пройшли навчання і готові до виконання своїх функціональних обов’язків.

Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко у своєму виступі особливу увагу звернув на питання готовності установ, на базі яких створено пункти тестування. Зокрема, узгодження робочих графіків та планів роботи установ з календарем тестувань; забезпечення санітарно-гігієнічних умов, правил та норм пожежної безпеки; можливість користування пандусом (Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ст. №29), адже участь у тестах візьмуть 5 чоловік з обмеженими можливостями. Також було наголошено на забезпеченні організованого підвозу учасників ЗНО до пунктів тестування й охороні правопорядку на місцях.

Підбиваючи підсумки наради, перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко зазначив, що завдання органів виконавчої влади та місцевого самоврядування - забезпечити виконання відповідних Указів Президента України, Урядових постанов, розпорядження голови Чернігівської обласної адміністрації щодо якісної підготовки та проведення ЗНО навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів у 2010 році.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації