back

Розглянуто цінову ситуацію в області

23-05-2014 | 11:54

23 травня голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко провів засідання комісії по цінах обласної державної адміністрації з питань цінової ситуації на споживчому ринку області.

Під час засідання було розглянуто цінову ситуацію в області, проаналізовано проблемні питання цінового регулювання на соціальнозначущі продовольчі товари та опрацьовано пропозиції щодо вдосконалення діючої нормативно-правової бази з регулювання цін.

Зокрема, заступник директора Департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації – начальник управління з питань розвитку підприємництва та інвестиційної діяльності Світлана Полторацька інформувала, що індекс інфляції в області, за підсумками чотирьох місяців цього року перевищує загальноукраїнський (область – 106,7%, Україна – 106,4%). Разом з тим, на ринку продуктів харчування ситуація дещо краща (область –108,5%, Україна – 108,7%), спостерігається тенденція щодо зниження цін на певні види продовольчої продукції, зокрема, молочну, овочі нового врожаю тощо.

Завідувач Сектору Державної інспекції України з контролю за цінами в Чернігівській області Віра Оношко внесла пропозиції щодо перегляду діючої нормативно-правової бази з питань декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари щодо яких запроваджено державне регулювання.

За підсумками засідання буде оформлено відповідне протокольне рішення.


Прес-служба облдержадміністрації