back

Події в державі не повинні вплинути на відпочинок та оздоровлення дітей

20-05-2014 | 14:48

20 травня заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань організації та оздоровлення дітей під головуванням Міністра соціальної політики України Людмили Денісової.

Як зазначила Міністр, в Україні налічується більше 4 млн дітей шкільного віку. У цьому році планується охопити відпочинком та оздоровленням 2,5 млн дітей, що становить 68% від їх загальної кількості, та витратити на ці цілі майже 2 млн грн. Вона висловила стурбованість тим, що через окупацію Криму, цього літа діти не зможуть поїхати у 122 лікувально-оздоровчі заклади півострова. Тому, як наголосила Людмила Денісова, сьогоднішнє завдання полягає у тому, щоб забезпечити повноцінне оздоровлення дітей в санаторіях і оздоровницях, що розташовані на материковій частині України. „Уряд робить все можливе, аби вирішити питання оздоровлення дітей”, - сказала вона.

Про хід підготовки оздоровчої кампанії на Чернігівщині доповів Сергій Журман. За його словами, в нашій області оздоровчими та відпочинковими послугами планується охопити майже 74% дітей. За прогнозними розрахунками, з цією метою планується використати близько 67 млн грн., з яких майже 21 млн грн. - з обласного бюджету, більше 10 млн грн. – з місцевих бюджетів, більше 21 млн грн. – з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та 14 млн грн. залучених коштів, що на 12 млн більше ніж торік.

На тлі загального зменшення по Україні кількості пришкільних таборів, Чернігівщина зберегла їх кількість на рівні минулого року. За словами Сергія Журмана, у нашій області відпочинкові послуги надаватимуть 507 таборів з денним перебуванням, 13 таборів праці і відпочинку та 1 наметове містечко. Також готується до атестації дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Лісова казка» у Новгород-Сіверському районі.

Що стосується саме оздоровлення, то такі послуги цього літа дітям області надаватимуть 26 закладів. Зокрема, 23 позаміські заклади оздоровлення та відпочинку та 3 заклади санаторного типу. Планується, що оздоровлення пройдуть майже 35% дітей області від загальної кількості, що його потребують.

Людмила Денисова подякувала за злагоджену роботу на Чернігівщині, яка поставила перед собою досить високі завдання та намагається їх якнайкраще виконувати. До того ж, наша область була позитивно відмічена як така, що надає громадськості максимум інформації стосовно оздоровчої кампанії.

Як зазначив Сергій Журман, найголовніше завдання для влади - зробити оздоровлення та відпочинок дітей безпечним та ефективним.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації