back

В Україні реалізується проект правової допомоги для журналістів і громадських активістів

20-05-2014 | 11:31

Національний фонд підтримки демократії (National Endowment for Democracy), ВГО «Всеукраїнський центр правової допомоги «Громадський захисник» у партнерстві з ГО «Фонд регіональних ініціатив» і ГО «Дніпродзержинська спілка захисту прав людини» протягом березня – жовтня 2014 року реалізують проект «Правова допомога для журналістів і громадських активістів в Україні». Основною метою проекту є підтримка свободи інформації і громадських активістів в країні.

У рамках проекту передбачається наступна діяльність:

• Функціонування 5 громадських приймалень (Дніпродзержинськ, Київ, Львів, Харків, Чернігів), де досвідчені юристи надаватимуть безкоштовну консультативну допомогу для журналістів і громадських активістів, чиї права були порушені при виконанні ними своїх професійних обов’язків чи при висловленні громадської позиції, в тому числі під час підготовки та проведення позачергових виборів Президента України. Допомога включає забезпечення юридичних консультацій з діючого законодавства, підготовку судових заяв, скарг, звернень, в особливих випадках правники представлятимуть інтереси клієнта в державних організаціях та під час судових процесів. Журналісти та інші громадяни зможуть звернутися за допомогою як безпосередньо, так і зателефонувавши до Call-центру проекту. За консультаціями можна звернутися за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 150-а, тел. +38 046670312.

• Проведення спеціалізованих навчань/тренінгів для журналістів та громадських активістів з метою підвищення можливості самостійного захисту їх прав і громадянських свобод.

• Розробка та поширення тематичної інформаційно-освітньої літератури для журналістів і громадських активістів, а також інших зацікавлених сторін.