back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зустрівся з представниками засобів масової інформації

04-06-2010 | 12:06

Сьогодні напередодні Дня журналіста голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Наталія Романова та голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України Юрій Плаксюк зустрілися з представниками засобів масової інформації.

Звертаючись до тих, хто обрав справою свого життя неспокійну, нелегку, але вкрай необхідну суспільству роботу, голова облдержадміністрації назвав журналістику тією силою, яка формує громадську думку, визначає ставлення людей до реалій державного і суспільного розвитку.

У контексті проголошеного вчора Президентом України Віктором Януковичем Звернення до українського народу, в якому він, зокрема, визначив головним завданням «повернути людям їх віру у сильну, розвинуту і сучасну Україну, де кожен відчуває себе активним учасником національного розвитку», Володимир Хоменко відзначив важливу роль засобів масової інформації у забезпеченні порозуміння між владою та громадою, у роз’ясненні нинішнього моменту історії країни.

«Першочергове завдання журналістики – не констатувати негаразди нашого життя, а разом з читачами, слухачами, глядачами шукати шляхи виходу із скрутного становища, не повчати, а навчати, не роз’єднувати, а консолідувати суспільство, розповідаючи про місцеві справи в контексті державних проблем і планів. Впевнений, що лише спільні дії влади та медійних засобів можуть принести користь українському суспільству», - наголосив Володимир Хоменко.

Він зауважив, що жодне критичне слово не залишається без відповідного реагування влади і подякував журналістам за об’єктивне висвітлення подій, яке допомагає приймати правильні, виважені рішення, забезпечує діалог між владою і людьми.

«У такому конструктивному діалозі зацікавлені всі: і журналісти, і влада, і населення нашої області», - наголосив Володимир Хоменко.

Що стосується проблемних питань, якими на даний момент є відповідальність співзасновників за виконання установчих угод, договорів про висвітлення діяльності влади у ЗМІ, місцевих програм розвитку районних газет «Мала преса», передплата; та зважаючи на складну ситуацію, пов’язану з Ічнянською районною газетою «Трудова слава», керівник області пообіцяв уважно їх розглянути та знайти шляхи вирішення на найближчій робочій нараді з редакторами засобів масової інформації.

У переддень професійного свята голова облдержадміністрації побажав журналістам творчого натхнення, цікавих задумів та сприятливих умов для їх втілення, а також відчуття задоволення від щедрого дарування свого таланту задля добробуту рідного краю.

Найкращим журналістам вручено Грамоти і Подяки обласної державної адміністрації, обласної ради, Державного Комітету телебачення і радіомовлення України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Прес-служба облдержадміністрації