back

Проект рішення «Про обласний бюджет на 2010 рік» схвалено на засіданні Колегії облдержадміністрації

11-05-2010 | 13:02

Напруженим, але цілком реальним для виконання назвав голова облдержадміністрації Володимир Хоменко цьогорічний обласний бюджет, проект якого було схвалено сьогодні на засіданні Колегії обласної державної адміністрації і подано на розгляд сесії обласної ради.

Окреслюючи основні підходи до формування обласного бюджету, заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус визначила основним завданням, яке буде стояти перед усіма органами виконавчої влади, забезпечення наповнення доходів обласного бюджету для фінансування всіх запланованих заходів, а з боку головних розпорядників коштів - ефективне та раціональне використання цих коштів.

Як підкреслив голова облдержадміністрації, для того, щоб цей бюджет повністю забезпечував діяльність усієї обласної інфраструктури, кожен повинен прикласти максимум зусиль для його виконання.

Володимир Хоменко наголосив, що пріоритетами залишаються галузі освіти та медицини, незахищені верстви населення, ветерани. Цей бюджет також дозволяє закрити ряд невирішених питань, зокрема, по забезпеченню медичним транспортом лікувальних закладів у сільській місцевості. Керівник області зауважив, що така система роботи, коли не людина їхатиме до лікаря, а навпаки, збереже здоров’я людей, зекономить час і кошти.

Продовжиться робота по оптимізації закладів освітньої галузі, зокрема, по створенню навчальних округів і опорних шкіл.

Також у цьому році планується завершити роботу по оптимізації закладів медичної галузі у містах обласного підпорядкування.

За словами голови облдержадміністрації, у 2010 році, який в Україні оголошено Роком ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, повинно бути повністю знято питання забезпечення всіх учасників війни слуховими апаратами і вжито заходів по покращенню їх медичного та соціально-побутового обслуговування.

Він також зазначив, що наразі основне – у максимально стислі терміни після прийняття обласного бюджету затвердити місцеві бюджети, які відповідають вимогам часу і особливостям територій та доручив відповідним управлінням і профільним підрозділам облдержадміністрації активно долучитися до підготовчої роботи.

Прес-служба облдержадміністрації