back

Робочий візит Володимира Хоменка на Прилуччину

02-04-2010 | 07:55

1 квітня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко побував у Прилуцькому районі. Керівник області відвідав ТОВ «Агрікор Холдинг» у Сергіївці, мав ділову розмову з керівниками сільськогосподарського підприємства Сергієм Москальчуком та Сергієм Петренком. Господарі виробництва ділилися планами на найближче майбутнє, а це, в першу чергу, – будівництво тваринницького комплексу, розширення поголів’я худоби. Володимир Хоменко схвально оцінив наміри «агрікорівців» щодо подальшого нарощування стада м’ясної худоби, кроків, які робляться вже сьогодні для досягнення шеститисячних надоїв молока. А треба сказати, що до цього рубежу тваринникам «Агрікору Холдингу» вже недалеко – за минулий рік у господарстві одержали понад чотири з половиною тисячі кілограмів молока від корови.

Окрема тема, що порушувалася під час зустрічі і яка особливо цікавила і керівника області, і голову районної державної адміністрації Олега Нестеренка, який брав участь у цій поїздці, – тема майбутньої посівної компанії. Адже в перших числах квітня механізатори вже планують вийти в поле, і «агрікорівці» не без гордості показували і запаси мінеральних добрив та сортового кондиційного насіння, і готову до весняних робіт техніку.

Володимир Хоменко оглянув не тільки машинно-тракторний парк, а й тваринницький комплекс, висловив власні пропозиції щодо запровадження сучасних новітніх технологій, що вже зарекомендували себе на світовому сільськогосподарському ринку.

Того ж дня голова облдержадміністрації побував на заводі «Білкозин», зустрівся з генеральним директором підприємства Юрієм Сергієчком, пройшовся цехами. Завод на даний час не працює, за словами директора – через затовареність продукцією. І хоч має споживачів білкової оболонки у Китаї, Америці, на Філіппінах, все ж в Україні освоїв лише десяту частину ринку. І це особливо турбувало голову облдержадміністрації. Володимир Хоменко пообіцяв всіляку підтримку колективу заводу, цікавився як процесом виробництва, проблемними питаннями, так і соціальними гарантіями для працівників підприємства.

Валентина МАТВІЄНКО, газета «Прилуччина»