back

Відбулося засідання Координаційної ради з питань охорони інтелектуальної власності

09-07-2010 | 09:57

«В останні роки в нашій державі особлива увага приділяється питанням розвитку та охорони інтелектуальної власності, що пов’язано з процесами євроінтеграції та знаковою подією для України – проведення ЄВРО – 2012» - зазначив заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко на засіданні Координаційної Ради облдержадміністрації з питань охорони інтелектуальної власності, яка пройшла 8 липня у приміщенні облдержадміністрації.

За словами заступника голови облдержадміністрації 30 червня поточного року між Всесвітньою організацією інтелектуальної власності та Урядом України було підписано Програму співробітництва на 2010-1-12 роки, яка передбачила удосконалення системи правової охорони та розширення можливостей обміну професійним досвідом, а також питання забезпечення захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення ЄВРО – 2012 в Україні.

Як наслідок, обласною державною адміністрацією було отримано і поставлено на контроль два доручення Кабінету Міністрів України, які стосуються активізації роботи місцевих органів влади, правоохоронних і контролюючих органів щодо розвитку інфраструктури в сфері інтелектуальної власності та боротьби з відповідними правопорушеннями і, зокрема, в сфері Інтернет, що визнається сьогодні найбільшим «піратським» ресурсом в цілому світі. На виконання зазначених документів головою облдержадміністрації було видано доручення від 2 липня 2010 року, що передбачає здійснення постійних заходів в даній сфері.

Головний державний інспектор з питань інтелектуальної власності в області Роман Семешко, інформуючи присутніх членів Координаційної ради про роботу, яка проведена в області щодо розвитку та охорони інтелектуальної власності, зокрема зазначив, що за 6 місяців 2010 року організовано та проведено більше 50 перевірок суб’єктів господарювання, які працюють в сфері інтелектуальної власності на території Чернігівської області. В результаті проведених заходів із незаконного обігу вилучено 4135 примірників аудіовізуальних творів і фонограмм з ознаками контрафактності на загальну суму 120050 грн. Задокументовано та викрито діяльность одного підпільного цеху з виготовлення контрафактної продукції, порушено 4 кримінальні справи.

У роботі Координаційної ради взяли участь представники правоохоронних органів, прокуратури та митниці.

За результатами засідання Ради заступником голови облдержадміністрації дані відповідні доручення щодо активізації роботи у цьому напрямку.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації