back

О.Турчинов: Антитерористичну операцію, мета якої передусім захистити життя і здоров’я громадян України, буде продовжено

13-05-2014 | 12:35

Антитерористичну операцію, мета якої передусім захистити життя і здоров’я громадян України, буде продовжено. Про це заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, відкриваючи у вівторок пленарне засідання Парламенту.

Напередодні 9 травня, зазначив він, у багатьох регіонах України готувалися провокації, але святкові та вихідні дні, крім двох областей - Донецької та Луганської, в усіх інших регіонах пройшли гідно і спокійно. «Плани Російської Федерації щодо дестабілізації ситуації в Україні під час святкових днів повністю провалилися», - заявив керівник Парламенту.

За його словами, сьогодні стабілізується ситуація на півночі Луганської області, у західному Донбасі, на півдні Донецької області.

Разом з тим, зазначив О.Турчинов, у Донецькій та Луганській областях «продовжуються дії багаточисельних терористичних угрупувань, які вбивають людей, катують, викрадають громадян України, діють зухвало». Внаслідок злочинних дій терористичних угрупувань, сказав керівник Парламенту, гинуть офіцери і солдати Збройних Сил і силових структур, цивільні люди.

Терористичні угрупування, зазначив О.Турчинов, «спробували для прикриття своїх злочинних дій провести фарс під назвою «референдум», щоб прикрити свої злочини, але наслідки цього фарсу тільки одні - кримінальна відповідальність його організаторів».

«Для зупинення злочинних дій влада продовжує Антитерористичну операцію, мета якої - у першу чергу захистити життя і здоров’я наших громадян», - заявив Голова Верховної Ради.

На пропозицію О.Турчинова народні депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

Голова Верховної Ради також закликав парламентаріїв до плідної роботи, нагадавши, що сьогодні делегація Уряду на чолі з Прем’єр-міністром працює в Брюсселі, де планується підписати дуже важливі документи, зокрема, угоду щодо надання Україні 1,6 млрд. Євро, а також будуть обговорюватися питання щодо спрощення візового режиму для українців.

За словами О.Турчинова, щоб українці могли подорожувати без віз по країнах Європи, Парламент має прийняти дуже важливі закони, які у першу чергу стосуються боротьби з корупцією та дерегуляції економіки. Також на порядку денному, сказав він, «посилення обороноздатності, посилення відповідальності громадян за вчинення серйозних злочинів».


Прес-служба Президента України