back

Голова облдержадміністрації провів виїзне засідання обласного оперативного штабу

31-03-2010 | 17:26

На час проходження весняного водопілля головне - узгодженість дій між обласними структурами і чітка та злагоджена робота на упередження можливих негативних наслідків для населення області.

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час виїзного засідання обласного оперативного штабу з питань готовності до пропуску весняної повені та льодоходу, яке пройшло у Городянському районі.

Саме тут внаслідок підйому рівня води в р. Снов порушено транспортне сполучення між селами Великий Дирчин та Малий Дирчин. Дамба, через яку здійснюється сполучення між селами, переливається водою на 3 ділянках правого берега шириною 50метрів, 30 метрів та 5метрів. Висота шару води наближається до позначки 1 метр.

Будинки та садиби у с. Малий Дирчин не підтоплені. Сполучення між селами забезпечується човнами, мешканці села забезпечені усім необхідним.

Про загальний стан підготовки запобіжних заходів по населеним пунктам, що за прогнозами підпадають під вплив весняної повені, доповіли керівники профільних обласних структурних підрозділів та служб.

За їх словами, на даний час в області триває виконання комплексу першочергових запобіжних заходів і робіт з безпечного пропуску весняної повені. Ситуація в цілому прогнозована та контрольована.

Керівник області акцентував увагу присутніх на необхідності розробки чіткого алгоритму дій і вжиття якісних та ефективних упереджувальних заходів, а також на своєчасному реагуванні усіх задіяних структур та організацій на можливі нештатні ситуації під час весняного водопілля.

Прес-служба облдержадміністрації