back

Налагодити систему розрахунків за енергоносії

31-03-2010 | 16:52

Рівень оплати використаних в області енергоресурсів проаналізували члени спеціальної обласної комісії з питань розрахунків за спожиті енергоносії на засіданні, проведеному заступником голови облдержадміністрації Олександром Шанойлом.

Учасники наради обговорили також шляхи виконання завдань з погашення заборгованості за спожиті енергоносії, поставлених під час наради ДК „Газ України”, та доручень Першого віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва, даних на всеукраїнській селекторній нараді 27 березня.

Для того необхідно терміново розробити плани погашення заборгованості та проведення своєчасної оплати енергоносіїв по кожному підприємству-споживачу і до 1 червня поточного року забезпечити 80% розрахунків за використані енергоресурси.

Як повідомив начальник головного управління житлово-комунального господарства Віктор Геращенко, на сьогоднішній день в області повністю оплачена спожита електроенергія, ВАТ ЕК «Обленерго» розрахувалось з енергоринком на 100 %.

Проте проблемним залишається стан розрахунків за спожитий природний газ.

З початку 2010 року підприємствами теплоенергетики спожито природного газу на суму 155,1 млн грн, сплачено ж лише 88,1 млн грн або 56,8%.

Із загальної суми оплат 49,8 млн грн зараховано як погашення боргу за 2009 рік, решта - за споживання природного газу у 2010 році.

Найбільшу заборгованість мають ВАТ „Облтеплокомуненерго”, КЕП „Чернігівська ТЕЦ” ТОВ фірми „ТехНова”, ТОВ „НіжинТеплоМережі”. Керівники цих підприємств виклали членам комісії свою точку зору на розв’язання проблем з розрахунками та пообіцяли виконати взяті зобов’язання.

За підсумками засідання Олександр Шанойло дав відповідні доручення терміново налагодити ситуацію з платежами за спожитий природний газ та забезпечити погашення заборгованості у встановлені терміни.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації