back

Свято Великої Перемоги крокує Чернігівщиною

09-05-2014 | 09:31

В районах та містах Чернігівщини урочисто відзначають 69-у річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні. У рамках акції «Зі святом Перемоги!» керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, організацій та установ області, очільники районів і міст, сільські та селищні голови, школярі відвідали ветеранів війни, учасників партизанського руху, жертв нацистських переслідувань та привітали їх зі світлим святом Перемоги.

У пам’ять про мільйони загиблих у цій найжорстокішій в історії людства війні відбулися мітинги. Вдячні нащадки покладали квіти, вінки до меморіалів, обелісків, могил невідомих солдатів та дякували за мирне небо і квітучу землю. Так, у Прилуцькому районі урочисті заходи з нагоди 69-ї річниці Перемоги розпочалися 8 травня в с. Манжосівка біля меморіалу Слави за участю голови райдержадміністрації Івана Тютюнника, голови районної ради Лариси Татарченко, ветеранів війни, представників сільських, селищних громад, голів первинних ветеранських організацій, керівників районних організацій і служб, громадськості.

Учасники мітингу вклонились загиблим на фронтах землякам, поклали гірлянду до Вічного вогню та корзини з квітами до меморіалу.

Зі словами вдячності до ветеранів звернулись голова райдержадміністрації Іван Тютюнник, голова районної ради Лариса Татарченко, військовий комісар Прилуцько-Варвинського об’єднаного міського військового комісаріату Юрій Лесніца, голова міськрайонної ветеранської організації Валентина Гриценко.

Після загального заходу відбулася зустріч голови райдержадміністрації та районної ради з учасниками бойових дій, активістами ветеранських організацій.



Урочисті та меморіальні заходи, присвячені святу Перемоги, відбулися і в с. Ковпита та Хмільниця Чернігівського району.



Вітали та вшановували ветеранів війни, учасників партизанського руху і в Семенівському районі.

8 травня біля Братських могил у міському парку відбулась поминальна літія за загиблими воїнами, які визволяли Семенівщину у 1943 році.

У заході взяли участь голова районної державної адміністрації С.І. Деденко, голова районної ради В.В. Малкович, міський голова О.Ф. Бичков, ветерани війни та праці, керівники та представники районних організацій, підприємств, установ, представники політичних партій та громадських організацій, вчителі та учні шкіл міста, громадськість.

Настоятель храму Ікони Казанської Божої Матері о. Валерій провів поминальну літію за загиблими воїнами. Присутні запалили свічки, як символ вічної пам’яті про тих, хто ціною свого життя виборов нам мир.



Голова Городнянської райдержадміністрації Петро Потапенко особисто привітав із славним і дорогим усім нам святом - Днем Перемоги ветеранів нашого міста, які принесли волю і мир, захистили честь, свободу і незалежність нашої Вітчизни, врятували світ від фашистських загарбників.

Петро Іванович вручив Семену Яковичу Синельнику, Василю Пантелійовичу Камзолу, а також Марії Гнатівні Євсеєнко подарунки та продуктовий набір, побажавши щастя і добра, здоров’я і бадьорості духу на довгі роки, незгасної любові рідних та близьких.

Народ вшановує доблесних захисників рідної землі, нашу гордість і славу. Ми у вічному боргу перед Вами!

Сьогодні, 9 травня, районні заходи з нагоди 69-ї річниці Перемоги розпочалися з урочистої ходи керівництва району, представників установ, організацій, громадськості до Меморіалу. Учасники заходу поклали квіти та вшанували загиблих земляків.



Привітали ветеранів зі святом Перемоги від імені голови облдержадміністрації і голова Корюківської районної державної адміністрації Віктор Чернуха та голова районної ради ветеранів Наталія Шелудько. Під час зустрічі голова райдержадміністрації вручив їм Подяки голови обласної державної адміністрації, цінні подарунки та подякували за Перемогу у війні, побажали миру, здоров’я, довгих років життя.



8 травня голова Коропської районної державної адміністрації Анатолій Мілюков спільно з головою районної ради Михайлом Мазуренком у рамках акції « Зі святом Перемоги!» відвідали ветеранів Великої Вітчизняної війни за місцем проживання та привітали зі святом Перемоги. Петро Артемович Вовк з села Покошичі, Семен Григорович Журба з села Криски, Андрій Лазарович Горовий з Коропа та Іван Климович Грибач з села Риботин отримали Подяки голови обласної державної адміністрації та подарунки.

9 травня за участю керівництва району, ветеранів війни, громадськості відбулися урочисті заходи, присвячені Дню Перемоги.



Сьогодні, 9 травня, у населених пунктах Менського району відбулися урочисті заходи з нагоди 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Святкування у місті розпочалося урочистим покладання квітів до обеліска Слави і продовжилось мітингом. У святкових заходах взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни, виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Володимир Василенко, голова районної ради Володимир Невжинський, їхні заступники, керівники управлінь та відділів органів влади та самоврядування, працівники підприємств та установ міста, учні міських шкіл та громадськість.

Від очільників району звучали слова подяки воїнам, які вибороли перемогу у страшній війні. Всі виступаючі говорили від душі, кожен висловлював свої думки, але всі були одностайні в одному, що лихоліття війни ніколи не повинні повторитися, український народ повинен жити під мирним небом у неділимій державі на власній рідній землі.

Вшанували ветеранів і учнівська молодь, подарувавши їм квіти.



Продовжуючи традицію щороку перед Днем перемоги вітати ветеранів Великої Вітчизняної війни, 8 травня голова Куликівської райдержадміністрації Валентина Мельник та голова районної ради Юрій Крепосний відвідали села Жуківка та Горбове, де проживають три учасники бойових дій.

У супроводі голови районної ветеранської організації Юрія Олексієнко та сільських голів очільники району завітали до осель Михайла Мороза, Івана Глузда та Федора Хоменка.

Керівники привітали ветеранів з наступаючим святом Перемоги, подякували за стійкість, мужність і самовідданість на полях битв і на трудовому фронті та вручили відзнаки райдержадміністрації та районної ради. Також порадували стареньких подарунками та квітами.

А 9 травня відбулися районні урочисті заходи з нагоди Дня Перемоги.



У рамках проведення в районі акції «Зі святом Перемоги!» голова Ніжинської райдержадміністрації Ігор Смаль відвідав за місцем проживання інвалідів Великої Вітчизняній війни, учасників бойових дій Ялового Миколу Павловича у селі Вертіївка, Ярешка Івана Яковича та Ярешка Олексія Максимовича у селі Велика Кошелівка.

Цього ж дня Ігор Смаль побував у Ніжинській центральній районній лікарні, де перебуває на лікуванні Рудич Іван Мусійович, інвалід війни, учасник бойових дій на Далекому Сході та стаціонарному відділенні для постійного або тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування УСЗН в селі Вертіївка, де відвідав ветерана війни Охріменка Миколу Яковича та поспілкувався із всіма підопічними відділення.

Голова райдержадміністрації від щирого серця привітав ветеранів із 69-ою річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні, побажав миру, доброго здоров’я, благополуччя, великого земного щастя, добра і злагоди та вручив подарунки до свята.



Вшанувати пам’ять полеглих на фронтах війни та вклонитися ветеранам, які наближали світлий день Перемоги, зібралися 9 травня біля Обеліска Слави у Талалаївці місцеві жителі та гості. Серед них четверо ветеранів Великої Вітчизняної, які знайшли в собі сили прибути на урочистості. Районний мітинг, присвячений знаменній даті, відкрив керівник місцевої громади Володимир Хоменко. Учасники урочистостей виконали гімн держави. Зі словами: «Слава Україні!» звернувся до людей голова Ніжинської райдержадміністрації Ігор Смаль.



Урочисті заходи з нагоди 69-ї річниці Перемоги пройшли і в Ріпкинському районі.



Урочисто привітали ветеранів війни зі святом Перемоги і в Бобровицькому районі.



Вшанували пам`ять загіблих у роки війни і на Борзнянщині.



9 травня відбулося покладання квітів до братської могили воїнів-визволителів міста на пл. Т.Шевченка в м. Ічня. Далі відбулася урочиста хода святкової колони за участю керівництва району, ветеранів Великої Вітчизняної війни, трудових, педагогічних та учнівських колективів міста до Меморіалу Слави.

На Меморіалі Слави пройшов урочистий мітинг, покладання вінків, та квітів до пам’ятника та до меморіальних плит з іменами земляків, які полягли на фронтах Великої Вітчизняної війни.

По закінченні урочистих заходів відбулася зустріч голів Ічнянської районної державної адміністрації та районної ради з ветеранами Великої Вітчизняної війни, учасниками бойових дій.



Вшанували пам’ять полеглих на фронтах війни та вклонилися ветеранам і в Бахмацькому районі.



Урочисто привітали ветеранів війни зі святом Перемоги у Носівському районі.



9 травня в смт Срібне відбулись урочисті заходи з нагоди 69-ї річниці Великої Перемоги. Святковий мітинг за участю першого заступника голови районної державної адміністрації та заступника голови районної ради, селищного голови, голови ветеранської організації, військового комісара, ветеранів Великої Вітчизняної війни, представників трудових колективів району, учнів місцевої школи, жителів селища пройшов у парку біля меморіального комплексу.



Святковий ранок у м. Чернігові розпочався з покладання квітів до могил загиблих воїнів у сквері ім. М.Попудренка. Після цього керівництво області, міста, ветерани, громадськість поклали квіти до могили Невідомого солдату на Меморіалі Слави.