back

Наша головна мета - залучення інвестицій до Чернігівщини

06-09-2011 | 15:48

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час засідання організаційного комітету з підготовки і проведення V Міжнародного інвестиційного форуму, який проходитиме 23-24 вересня 2011 року у місті Чернігові. Його метою є активізація інвестиційних процесів в Чернігівській області, покращення інвестиційного іміджу регіону, розширення міжрегіонального співробітництва та створення передумов для впровадження якісно нових засад інвестиційної політики.

У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, заступник голови-керівник апарату ОДА Микола Стрілець, заступники голови облдержадміністрації Наталія Білоус, Віктор Тканко та Олександр Шанойло.

Про стан виконання підготовчих заходів до проведення Форуму поінформувала присутніх Наталія Білоус. Зокрема, вона детально зупинилась на складових Форуму, зазначивши, що пленарна його частина проходитиме в Чернігівському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка, де відбудеться презентація виробничо-інвестиційного потенціалу області. У фойє театру буде представлено в стендовому форматі експозиції районів і міст, які відображатимуть їх загальний соціально-економічний стан та пропозиції щодо інвестування. На Красній площі та проспекті Миру проходитимуть ярмарково-виставкові заходи районів і міст області, а також презентація провідних підприємств регіону.

Запрошення для участі у Форумі направлено 29 дипломатичним установам іноземних держав в Україні; 35 міжрегіональним партнерам Чернігівщини; 7 представництвам міжнародних організацій в Україні; 12 інвестиційним компаніям та фондам; керівникам областей та регіональних торгово-промислових палат, представництвам Міжнародної та Європейської торгових палат в Україні.

У рамках Форуму планується проведення «круглих столів», засідання керівних органів Єврорегіону «Дніпро», робота в секціях, переговори ділових кіл-учасників і гостей Форуму.

Про проведену роботу згідно з заходами по підготовці Форуму та напрацюваннями у секціях на засіданні доповіли заступник Чернігівського міського голови Олександр Буцко, заступник начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Володимир Кочерга, начальник головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини Сергій Мойсієнко та представник Чернігівської регіональної торгово-промислової палати.

На завершення засідання Володимир Хоменко дав відповідні доручення щодо подальшої підготовки та проведення V Міжнародного інвестиційного форуму і наголосив, що всі поставлені завдання повинні бути виконані на належному рівні.





Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації