back

Події війни не підвладні часу

08-05-2014 | 07:44

Наближається 9 травня - День перемоги над фашизмом, символ мужності, слави, героїзму нашого народу та пам’яті про мільйони загиблих.

З нагоди відзначення 69-ї річниці Перемоги у війні 1941-1945 років у районі проходить акція «Зі святом Перемоги!». У ході акції керівники району, територіальних громад відвідують ветеранів війни, учасників партизанського руху, жертв нацистських переслідувань за місцем прживання.

7 травня голова районної державної адміністрації Сергій Андреєв, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Оксана Сердюк, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Людмила Сенченко, голова районної ветеранської організації Василь Пушкар відвідали ветеранів війни, інвалідів І групи Галину Любенко та Івана Любка у смт Козелець та м. Остер.

Голова райдержадміністрації вручив квіти ветеранам, подякував їм за подвиг, за нескорену силу волі і духу, святу жертовність в ім’я перемоги над ворогом, побажав міцного здоров’я, затишку, благополуччя та миру.

Оксана Сердюк привітала ветеранів з Днем Перемоги, вручила Подяки та подарунки від імені голови облдержадміністрації Володимира Івашка і побажала їм довгих років життя.

Галину Любенко привітали учні Козелецької гімназії №1. Діти на знак глибокої вдячності за великий подвиг, що врятував Україну і світ від фашизму, за мирне небо над головою вручили квіти, саморобні листівки та прочитали вірші.

У м. Остер участь у заході взяв міський голова Василь Западня.

Ветерани поділилися спогадами про страшні події найжорстокішої в історії людства війни. Зокрема, Галина Любенко з перших і до останніх днів війни була медсестрою, дійшла з І Білоруським фронтом до Берліна, нагороджена орденами Вітчизняної війни ІІ ступеня та «За мужність» ІІІ ст. А Іван Любко воював на І Далекосхідному фронті, за ратний подвиг нагороджений орденами Вітчизняної війни ІІ ступеня та «За мужність» ІІІ ст., «За бойові заслуги», медаллю «За перемогу над Японією».

Минають роки, але події війни не підвладні часу і ніколи не зникнуть з пам’яті народу.



За повідомленням
Департаменту сім’ї, молоді та спорту
Чернігівської облдержадміністрації