back

За результатами візиту голови облдержадміністрації до м. Гомеля (Республіка Білорусь)

21-05-2010 | 17:53

20 травня 2010 року делегація Чернігівської області на чолі з головою облдержадміністрації Володимиром Хоменком взяла участь у VII Гомельському економічному форумі, І Міжнародній виставці «Гомельпромекспо» та ХІ Міжнародній універсальній виставці-ярмарку «Весна в Гомелі - 2010».

Під час цих заходів їх учасникам до розгляду було представлено нинішні особливості економічних процесів в Білорусі, перспективні напрямки розвитку. З метою забезпечення більш ефективної співпраці ділових кіл, залучення коштів іноземних інвесторів друга частина форуму була сконцентрована в рамках роботи п’яти секцій, де був широко представлений інвестиційний потенціал Республіки Білорусь. Зокрема, презентувались актуальні інвестиційні проекти, пропозиції, виробничі потужності та продукція господарюючих суб’єктів Гомельської області.

Виступаючи на пленарному засіданні, Володимир Хоменко зазначив, що подібні заходи сприяють не лише налагодженню нових взаємовигідних відносин між регіонами в різних сферах діяльності, а й подальшому закріпленню вже існуючих зв'язків. Крім того, він акцентував увагу на таких перспективних для Чернігівської та Гомельської областей напрямках співпраці, як економічне співробітництво, налагодження коопераційних зв’язків, будівництво та інвестиції, трансфер технологій і науково-технічних розробок, а також туризм.

Зі свого боку, представники білоруської сторони високо оцінили внесок Чернігівської області у поглиблення українсько-білоруських відносин, сподіваючись на подальшу активізацію взаємовигідного співробітництва у всіх сферах діяльності.

Прес-служба облдержадміністрації