back

Обговорено ключові позиції з підготовки та проведення в області виборів Президента України

05-05-2014 | 16:49

5 травня голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко провів нараду з питань забезпечення підготовки та проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року.

У нараді взяли участь начальники територіальних органів Центральних органів виконавчої влади, обласних установ, організацій; керівники правоохоронних органів області; керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Відкриваючи нараду, очільник області наголосив на необхідності виконання завдань, поставлених виконуючим обов’язки Президента України, Головою Верховної Ради України Олександром Турчиновим під час наради з головами облдержадміністрацій стосовно забезпечення усіх організаційних та технологічних моментів виборчого процесу в регіонах.

Це і питання підготовки приміщень, де будуть відбуватися вибори, і допомога в організації роботи виборчих комісій, їх матеріально-технічне забезпечення тощо.

Особливу увагу Володимир Івашко зосередив на роботі правоохоронних органів, які повинні забезпечити безпеку проведення виборів, охорону приміщень комісій, виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації, захистити право громадян на вибір та не допустити зриву виборчого процесу.

Під час наради також обговорено питання організації голосування військовослужбовців, які розміщуються за межами місць дислокації військових частин; створення належних умов для здійснення офіційними спостерігачами від іноземних держав та міжнародних організацій своїх повноважень під час виборчого процесу; забезпечення стабільного телефонного зв’язку у приміщеннях виборчих комісій усіх рівнів та інші ключові позиції.

Володимир Івашко підкреслив: для того, щоб процес виборів пройшов злагоджено і демократично, без порушень та зауважень, зривів та провокацій, робота органів виконавчої влади та всіх служб в цей день повинна бути скоординованою і злагодженою.

Враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію в країні, голова облдержадміністрації попередив присутніх керівників про посилення персональної відповідальності за доручену ділянку роботи.



Прес-служба облдержадміністрації