back

Відзначення 65-річчя Великої Перемоги

09-05-2010 | 14:55

9 травня в обласному центрі почалося зі спецпогашення художнього маркованого конверту «65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні», яке також в цей день пройшло у містах-героях та в усіх обласних центрах України. Після цього голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Наталія Романова, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, ветерани Великої Вітчизняної війни, представники обласних та міських управлінь, підприємств, установ та громадських організацій поклали вінки і квіти до братської могили у сквері ім. М.М. Попудренка, взяли участь у мітингу-реквіємі біля Могили Невідомого солдата на Меморіалі Слави.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко щиро привітав ветеранів – тих, хто мужньо пройшов фронтовими дорогами, чесно і сповна виконавши свій ратний обов’язок, і тих, хто своєю невтомною працею в тилу забезпечив здобуття тієї Великої Перемоги.

«Назавжди з нами понад чверть мільйона загиблих земляків з Чернігівщини. Вони вічно житимуть у душі кожної родини, в бронзі та граніті обелісків, у полум’ї вічного вогню, в пам’яті всіх народів, визволених від фашизму. Ніхто не забутий і ніщо не забуто в нашому серці. Ми вчилися і вчимося вірності Вітчизні у покоління переможців, гвардійців повоєнної відбудови. Від батьків дітям передаємо святу вдячність визволителям, щоденні турботи про наших сивочолих ветеранів, вдів, інвалідів війни.», - наголосив Володимир Хоменко.

Звертаючись до ветеранів, керівник області підкреслив, що вони, як ніхто, знають, що в складних змаганнях перемагає «не число, а вміння», організованість і відповідальність, і передусім моральний дух.

«Віримо: наш народ здатен подужати всі труднощі. У цьому переконаний і Президент України Віктор Янукович, який проголосив курс на підвищення соціальної захищеності кожного українця і виведення нашої економіки з глибокої кризи», - підкреслив Володимир Хоменко.

В ознаменування 65-ї річниці Великої Перемоги відбувся урочистий парад військових частин Чернігівського гарнізону.

Вшанування воїнів-визволителів завершилося покладанням квітів до вічного вогню і молебнем за полеглих воїнів.

Прес-служба облдержадміністрації