back

Інформація про затримку коштів казначейством не відповідає дійсності

30-04-2014 | 14:43

У ЗМІ з’явилася інформація про те, що в органах казначейства затримується проплата видатків, які пов’язані з мобілізаційними заходами, особливо по 13-му територіальному батальйону.

Начальник Головного управління Державного казначейства України у Чернігівській області Анатолій Літош прокоментував цю ситуацію.

«Ця інформація не відповідає дійсності. В казначействі ніяких проблем з проплатою немає. І 13-ий батальйон як юридична особа на обслуговуванні в органах казначейства не зареєстрований.

У п’ятницю, 25 квітня, ми повністю проплатили по всіх військових формуваннях 1,3 мільйони гривень.

Дуже багато громадян, підприємств і державних установ надають благодійну допомогу Збройним Силам України. В цілому по Чернігівській області перераховано 1,7 мільйони гривень. Найбільше перераховано від Департаменту агропромислового розвитку – 196 тисяч і Департаменту культури і туризму, національностей та релігій – 200 тисяч гривень.

Всі благодійні кошти надходять на рахунки, які відкриті в органах казначейства і, згідно чинного законодавства, під контролем наших працівників використовуються тільки по тим напрямкам, які визначають військові.

На сьогоднішній день в органах казначейства жодних затримок немає. Останній приклад, по військовому комісаріату, - 22 квітня комісаріатом наданий договір на реєстрацію, 23 квітня були підготовлені відповідні документи і наступного дня було проплачено 7000 грн – це та сума, яка була вказана в договорі.

На даний момент платіжних доручень по військовому комісаріату у нас немає», - сказав Анатолій Літош.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації