back

Зробити все, щоб вибори на кожній дільниці області пройшли організовано і в рамках чинного законодавства

30-04-2014 | 08:28

З метою забезпечення виконання положень Закону України «Про вибори Президента України» в області здійснюється системна робота щодо підготовки до проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року. Всі організаційні заходи проводяться у терміни, визначені орієнтовним календарним планом. Розпорядженням голови облдержадміністрації від 14 квітня 2014 №166 утворено обласний штаб сприяння виборчим комісіям у вирішенні покладених на них повноважень та на період виборчого процесу закріплено за районами та містами області структурні підрозділи обласної державної адміністрації, територіальні органи центральних органів виконавчої влади.

29 квітня під керівництвом заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Сергія Журмана відбулося перше засідання цього штабу. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

На органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, за словами Сергія Журмана, виборчим законодавством покладено виконання двох найбільших завдань. Це зокрема, матеріально-технічне забезпечення виборчих комісій, охорону приміщень комісій, виборчих бюлетенів, іншої виборчої документації та складання списків виборців для звичайних виборчих дільниць.

У ході засідання було обговорено стан здійснення в області заходів з підготовки до проведення позачергових виборів Президента України та виконання вимог Закону України «Про вибори Президента України».

Як зазначалося, Постановою Центральної виборчої комісії від 14 квітня 2014 року в області утворено 6 окружних виборчих комісій:

м. Чернігів – 208 округ, до округу входять Деснянський і Ново заводський райони в м. Чернігові;

смт Ріпки – 209 округ, до округу входять Городнянський, Ріпкинський, Чернігівський, Чернігівський, Щорський райони;

смт Козелець – 210 округ, до нього входять Бобровицький, Козелець кий, Куликівський, Носівський райони;

м. Ніжин – 211 округ, входять Бахмацький, Борзнянський, Ніжинський райони та м. Ніжин;

м. Прилуки – 212 округ, входять Варвинський, Ічнянський, прилуцький, Срібнянський, талалаївський райони та м. Прилуки;

смт Сосниця – 231 округ, входять Коропський, Корюківський, Менський, Новгород-Сіверський, Семенівський, Сосницький райони та м. Новгород-Сіверський.

Усі окружні виборчі комісії, за інформацією начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Валерія Білоокого, забезпечені приміщеннями. Також вживаються вичерпні заходи щодо забезпечення їх всім необхідним матеріально-технічним обладнанням та зв’язком. Проводяться технічні роботи щодо підключення та налаштування інформаційно-аналітичної системи «Вибори Президента України».

Загалом, в області діють на постійної основі 1104 виборчі дільниці, з яких 1058 – звичайні та 46 спеціальні.

На сьогодні, виконавчими комітетами сільських, селищних та міських рад відведено місця та обладнано стенди, дошки оголошень у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборчої агітації.

На завершення засідання, Сергій Журман наголосив, що органи виконавчої влади повинні забезпечити виконання тих повноважень, які визначені виборчим законодавством і обов’язково залишатись при цьому у межах правового поля. «Необхідно зробити все для того, щоб без порушень діючого законодавства, організовано і прозоро відбулись вибори на кожній виборчій дільниці області», - констатував заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації