back

Патріотично налаштованих громадян чекають у військоматах

28-04-2014 | 16:30

З моменту оголошення часткової мобілізації в країні минуло більше місяця. Про те, чи всі завдання були виконані військовими комісаріатами та основні події, що відбуваються у військових частинах, розташованих на території Чернігівщини, розповів представникам засобів масової інформації 28 квітня під час традиційного брифінгу начальник Чернігівського гарнізону, обласний військовий комісар полковник Костянтин Нікулін.

За його словами, військові частини в області були відмобілізовані, провели бойове злагодження і на визначених місцях приступили до виконання тих завдань, які на них покладені. Зокрема, за цей період відбувалося комплектування 1-ї танкової бригади, прикордонного загону і безпосередньо самих військових комісаріатів. Не зважаючи на обмежений термін часу, важкі умови, Чернігівський обласний військовий комісаріат одиним із кращих в Україні впорався з поставленими завданнями.

Наразі, за інформацією Костянтина Нікуліна, розпочалась друга черга мобілізації, яка передбачає комплектування підрозділу територіальної оборони. Цей підрозділ буде займатися виконанням завдань, що покладені на територіальну оборону безпосередньо в області. Серед його основних завдань — підтримка правового режиму воєнного стану, забезпечення функціонування органів державної влади, пересування військових і мобілізаційних ресурсів, боротьба з можливими диверсійними групами, охорона й оборона важливих державних і військових об’єктів. Розташовуватиметься батальйон територіальної оборони в одному з навчальних центрів області. Адже для того, щоб він був боєздатним і міг виконувати поставлені завдання, необхідно його укомплектувати людьми, технікою та провести відповідне бойове злагодження.

Фінансова допомога, що надійшла до військомату від населення, організацій, підприємств, установ області у розмірі майже 1 млн 200 тис. грн, буде використана на закупівлю пально-мастильних матеріалів, запчастини, канцелярських виробів, постільної білизни, матраців, ковдр, подушок та інших речей для забезпечення нормальних побутових умов військовослужбовців. Решту коштів планують витрати в залежності від потреб під час підготовки батальйону територіальної оборони.

Військові комісаріати ще протягом двох днів чекатимуть добровольців до лав цього військового формування.

Найближчим часом, за інформацією обласного військового комісара, вийде Указ в.о. Президента України щодо початку призову на строкову службу до лав Збройних Сил України. Військові комісаріати вже розпочали підготовку до цього процесу. Призовна кампанія триватиме до 30 червня поточного року, під час якої планується набрати визначену кількість молодих людей віком від 18 до 25 років, з яких комплектуватимуть військові частини по всій території країни.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації