back

На контролі голови облдержадміністрації

15-07-2010 | 16:07

За сприяння голови облдержадміністрації Володимира Хоменка декілька місяців тому на території Чернігівської міської лікарні №3 почалися роботи по будівництву центру гемодіалізу, введення в дію якого дасть можливість надання людям із захворюванням нирок високоякісної медичної допомоги.

Проект реалізується обласною державною адміністрацією спільно з ООО "Фрезеніус Медікал Кер Украина", підрядник – ДП «УкрСіверБуд».

Центр розрахований на 55 ліжок з перспективою розширення його потужностей. У 2009 році було відкрито відділення гемодіалізу для хворих з нирковою недостатністю м.Прилуки та п’яти південних районів області, а сьогодні вже прийнято рішення про будівництво філії центру гемодіалізу у Корюківському районі для жителів північної частини області.

Сьогодні з ходом будівельних робіт ознайомився голова облдержадміністрації Володимир Хоменко. Йому повідомили, що будівництво ведеться з випередженням строків, тому є реальні перспективи замість жовтня 2010 року відкрити центр у подарунок до Дня міста – 21 вересня.

Даний проект – другий по Україні. Перший центр гемодіалізу вже функціонує у Черкасах. Але, на відміну від Чернігівського, він не будувався – його відкрили у відремонтованому приміщенні міської лікарні. А отже, будівництво та відкриття діалізного центру «Фрезеніус Медікал Кер Україна» в Чернігові відбуватиметься вперше в країні.

Прес-служба облдержадміністрації