back

Вшанування ветеранів у військовій частині

07-05-2010 | 15:33

7 травня, з нагоди 65-річчя Великої Перемоги, керівники області та міста традиційно зустрілися з ветеранами Великої Вітчизняної війни, активістами ветеранських організацій у військовій частині 0870 та привітали їх зі святом.

«Минуло вже 65 років відтоді, як Ви – молоді, сильні й завзяті – у важких кровопролитних битвах перемогли жорстокого і підступного ворога – гітлерівський фашизм. У 1945 році, в такі ж квітучі травневі дні, Ви подарували людству одне з найсвітліших свят – Велику Перемогу, а з нею – надію на мирне майбутнє» - звернувся до присутніх ветеранів голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Керівник області висловив щиру вдячність усім, хто не шкодуючи сил, піднімав країну, яка лежала в руїнах і згарищах. Спільними зусиллями за лічені роки було відбудовано заводи і фабрики, налагоджено промислове і сільськогосподарське виробництво, робота транспорту, відроджено науку та освіту.

«Ми ніколи не забудемо, якою ціною здобуто цю Перемогу. Мільйони синів і дочок українського народу загинули у боротьбі з окупантами. І скільки житиме наш народ, могили другої світової війні завжди будуть уквітчані яскравими квітами людської пам’яті. А Велика Вітчизняна хай назавжди залишиться в історії останньою війною на мирній землі України», - наголосив Володимир Хоменко.

На відзначення 65-річчя Перемоги, вшанування подвигу, мужності та самовідданості, виявлених у боротьбі за свободу і незалежність Вітчизни, згідно з Указом Президента України ветеранів, які брали участь у бойових діях, партизанському, підпільному русі, а також працювали в тилу, нагороджено ювілейною медаллю «65 лет Победы в Великой Отечественной войне 1941–1945 гг.».

Також з нагоди Дня Перемоги ветеранам Великої Вітчизняної війни вручено державні нагороди, Почесні грамоти обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.

Прес-служба облдержадміністрвції