24-04-2014 | 16:45
За підсумками січня-березня 2014 року проти відповідного періоду минулого року, індекс виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в області становив 107,5%, виробництва харчових продуктів та напоїв – 117,9%.
Приріст обсягів виробництва готової продукції забезпечили такі галузі:
- перероблення та консервування фруктів і овочів (+47,2%);
- виробництва готових кормів для тварин (+15,8%);
- виробництва хліба, хлібобулочних і борошняних виробів (+14,1%);
- виробництва тютюнових виробів (+11,0%);
- виробництва молочних продуктів (+7,2%).
Інші галузі харчової та переробної промисловості за відповідний період допустили зниження обсягів виробництва готової продукції.
За підсумками I кварталу 2014 року зросли обсяги виробництва найбільш важливих соціально-значимих продуктів харчування:
- олії нерафінованої (у 3,7 рази);
- риби соленої (+70,6%);
- м’яса ВРХ свіжого чи охолодженого (+48,5%);
- молока і вершків сухих (+23,2%);
- масла вершкового (+17,6%);
- напоїв безалкогольних (+12,6%);
- виробів ковбасних (+12,4%);
- сирів жирних (+4,5%);
- йогуртів та інших ферментованих продуктів (+4,2%).
За повідомленням прес-служби
Департаменту агропромислового розвитку
облдержадміністрації