back

В області зростають обсяги виробництва готової продукції

24-04-2014 | 16:45

За підсумками січня-березня 2014 року проти відповідного періоду минулого року, індекс виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в області становив 107,5%, виробництва харчових продуктів та напоїв – 117,9%.

Приріст обсягів виробництва готової продукції забезпечили такі галузі:

- перероблення та консервування фруктів і овочів (+47,2%);

- виробництва готових кормів для тварин (+15,8%);

- виробництва хліба, хлібобулочних і борошняних виробів (+14,1%);

- виробництва тютюнових виробів (+11,0%);

- виробництва молочних продуктів (+7,2%).

Інші галузі харчової та переробної промисловості за відповідний період допустили зниження обсягів виробництва готової продукції.

За підсумками I кварталу 2014 року зросли обсяги виробництва найбільш важливих соціально-значимих продуктів харчування:

- олії нерафінованої (у 3,7 рази);

- риби соленої (+70,6%);

- м’яса ВРХ свіжого чи охолодженого (+48,5%);

- молока і вершків сухих (+23,2%);

- масла вершкового (+17,6%);

- напоїв безалкогольних (+12,6%);

- виробів ковбасних (+12,4%);

- сирів жирних (+4,5%);

- йогуртів та інших ферментованих продуктів (+4,2%).


За повідомленням прес-служби
Департаменту агропромислового розвитку
облдержадміністрації