back

Громадськість ініціює запровадження міськрадою мораторію на передачу у власність, оренду та зміну цільового призначення земель лісопарку «Ялівщина»

23-04-2014 | 16:57

Члени робочої групи Громадської ради при облдержадміністрації по проведенню громадського моніторингу створення регіонального ландшафтного парку в урочищі «Ялівщина» підготували звернення до депутатського корпусу Чернігівської міської ради щодо включення до порядку денного чергової сесії Чернігівської міської ради питання про запровадження тимчасового мораторію (до кінця 2014 року) на передачу у власність, оренду та зміну цільового призначення земель лісопарку «Ялівщина».

Рішенням 19-ої сесії 6-го скликання Чернігівської обласної ради від 28 березня 2014 року створено регіональний ландшафтний парк «Ялівщина». До кінця року мають бути напрацьовані нормативно-правові документи щодо організації діяльності РЛП «Ялівщина» та призначено керівництво.

Продаж земель, що входять до меж лісопарку, передача їх в оренду чи зміна їх цільового призначення може взагалі унеможливити створення РЛП чи суттєво зменшити його територію.


Громадська рада
при облдержадміністрації