back

«Підвищення ефективності здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу»

23-04-2014 | 14:20

23 квітня Чернігівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів навчальний семінар для спеціалістів районних, міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Підвищення ефективності здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу». Метою заходу є підвищення кваліфікації спеціалістів, які здійснюють соціальне супроводження прийомних сімей та ДБСТ.

Відкриваючи захід Алла Кот, директор Чернігівського обласного центру, наголосила на важливості забезпечення якісного соціального супроводження таких родин та ролі соціальних працівників, яка полягає у підтримці прийомних батьків, партнерстві, взаємній повазі й довірі, виробленні спільних цілей, спрямованих на забезпечення сприятливих умов для всебічного розвитку та виховання дітей.

На семінарі були розглянуті питання спільних дій соціальних працівників та прийомних батьків щодо підготовки дітей до самостійного життя, особливостей виховання дітей-інвалідів, профілактики правопорушень серед дітей, особливості супроводження прийомних сімей, в яких дітей виховує одинока прийомна мати чи батько.

У заході взяли участь представники служби у справах дітей облдержадміністрації, УМВС України в Чернігівській області, закладів охорони здоров’я.



За повідомленням
Чернігівського обласного центру
соціальних служб для сім’ї,
дітей та молоді