back

Відкриття Алеї Героїв у с.Ковпита Чернігівського району

07-05-2010 | 12:32

7 травня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко взяли участь в урочистому відкритті Алеї Героїв у с.Ковпита Чернігівського району.

«Ми стоїмо перед величним меморіалом, спорудженим вдячними земляками. Він був відкритий у 1991-му році на знак пам’яті про воїнів-односельців, які загинули на фронтах Великої Вітчизняної війни.

Віднині цей комплекс буде доповнювати Алея Героїв Радянського Союзу — уродженців різних куточків Чернігівського району» - зазначив Володимир Хоменко.

Голова обласної державної адміністрації подякував всім благодійникам, трудовим колективам підприємств і організацій, які долучилися до благородної справи увічнення пам’яті Героїв.

«Цьогорічне святкування ювілею Великої Перемоги відбувається під гаслом: «Ми перемогли разом!». Це не випадково, адже землю Росії, України, Білорусі вважали рідною і захищали сини різних народів. Тому дуже символічно, що Президент України Віктор Янукович підписав Укази про участь наших військовослужбовців у спільних з Республікою Білорусь та Російською Федерацією заходах щодо відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Відомо, що і на ковпитській землі знайшли вічний спокій понад тисячу радянських воїнів різних національностей» - сказав Володимир Хоменко.

Вітаючи ветеранів з 65-ю річницею Великої Перемоги, голова облдержадміністрації звернувся до них зі словами вдячності за їх ратний подвиг на фронтах війни та самовіддану працю на відбудові країни у повоєнний період. Під час урочистостей, згідно з Указом Президента України Віктора Януковича, ветеранам було вручено ювілейні медалі «65 лет Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 гг.».

У заході також взяли участь: народний депутат України Михайло Чечетов, Голова Ради Товариства «Чернігівське земляцтво у місті Києві» Віктор Ткаченко, гості з Білорусі.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації