back

…Для оздоровлення людей і додаткові кошти до бюджету

14-04-2014 | 14:00

12 квітня лісівники Чернігівщини взяли активну участь у Всеукраїнському суботнику «За чисте довкілля». Вони займалися благоустроєм садиб лісництв, створювали дендропарки, наводили лад на рекреаційних пунктах. Йшло велике прибирання після зими.

А працівники Олександрівського, Добрянського та Олешнянського лісництв Добрянського держлісгоспу на чолі з директором підприємства Іваном Горохівським дружно потрудилися на Голубих озерах.

У цей день вони створювали «нове обличчя» рекреаційного пункту «Березовий гай». Його територія в цьому році займає 2 гектари. Тут розташовані три сімейні будиночки, а в нинішній сезон відпочинку «виросте» ще три.

Отож лісівники огороджували ділянку й очищали її від сміття, встановлювали мангали й затишні бесідки, а також зручні стільці й столики. А ще зібрали на своїй території сухі дерева і розчистили підходи до озера. Незабаром лісівники завезуть контейнери для сміття.

У цьому році Крим для відпочиваючих, либонь, стане недоступним. Тож Голубі озера прийматимуть велику кількість гостей. І потрібно для них створити хороші умови, щоб хотілося приїздити будь-якої пори року.

Слід зазначити, що відпочинок у цьому гарному куточку Полісся добрянські лісівники пропонують за доступними, помірними цінами. Заплановано ще обгородити 0,5 га озера «Сердечко» і встановити біля нього три будиночки та бесідки.

У Добрянському держлісгоспі розроблено спеціальний екологічний туристичний маршрут — і допомогли у цій справі білоруські лісівники Адже у сусідів екологічний туризм дуже розвинений.

Минулої осені гомельські лісівники приїздили до добрянських колег на відкриття торгівельного павільйону магазину «Лісовичок» і ділилися досвідом.

На впровадженні екологічного туризму у лісогосподарських підприємствах постійно наголошує начальник Чернігівського ОУЛМГ Валерій Лозицький. Це і оздоровлення людей, і додаткові кошти до бюджету.



За повідомленням
Чернігівського ОУЛМГ