back

Оздоровленню та відпочинку дітей бути

11-04-2014 | 15:26

Питанням організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей Чернігівщини було присвячене розширене засідання обласної міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді, яке відбулося 11 квітня під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Сергія Журмана.

У засіданні взяли участь представники усіх структурних підрозділів обласної державної адміністрації та інших установ області, відповідальні за організацію та здійснення кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей.

За словами директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксани Сердюк, у цьому році планується, що для дітей області відкриють свої двері 26 оздоровчих закладів, 514 таборів з денним перебуванням, 14 таборів праці і відпочинку та 1 наметове містечко. Заплановано охопити відпочинковими та оздоровчими послугами майже 66 тисяч дітей, що складає 74% від їх загальної кількості. На це передбачено витратити усього 67 мільйонів гривень, в тому числі 18 млн грн - з обласного бюджету, 10,4 млн грн – з місцевих бюджетів, 24,1 млн грн. – з Фонду тимчасової втрати працездатності, та залучених коштів – 14,3 млн грн.

Сергій Журман наголосив, що цьогорічна оздоровча кампанія не повинна відчути на собі негативні наслідки політичної ситуації, пов’язаної із кримським питанням. Керівник виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Петро Савич повідомив, що не дивлячись на відсутність можливості відправити чернігівських дітей у Крим, це жодним чином не позначиться на перебігу оздоровчої кампанії.

За його інформацією, 4,5 тисячі дітей нашої області відпочиватимуть на набиратимуться сил перед новим навчальним роком у оздоровчих та відпочинкових закладах Херсонської, Миколаївської областей, узбережжя Азовського моря, Прикарпаття та Карпат, та 5 тисяч дітлахів – на Чернігівщині. Для цього Фонд розраховує витратити більше 20 мільйонів гривень. Але, за словами Петра Савича, щоб використати вказані кошти у запланованих цілях, державне казначейство має змінити свої пріоритети, надавши першочергового значення забезпеченню розрахунків, пов’язаних з відпочинком та оздоровленням дітей.

Щоб вплинути на оперативність грошових розрахунків, учасники засідання домовилися про практику супроводжувальних листів до фінансових документів, які подаватимуться в держказначейство для здійснення розрахунків, пов’язаних з наданням відпочинкових та оздоровчих послуг.

За словами Сергія Журмана, відпочинок чернігівських дітей має бути організований таким чином, щоб він дійсно був для них відпочинком. Для цього вже сьогодні усі відповідні служби та підрозділи ОДА мають тісно співпрацювати. Що стосується питань безпеки, заступник голови облдержадміністрації звернувся до представників держсанепідслужби у Чернігівській області з проханням проводити перевірки закладів найсуворішим чином, а також відмінити практику узгодження запланованих перевірок та здійснювати їх без попередження.

Підводячи підсумки засідання, Сергій Журман окреслив першочергові завдання цьогорічної оздоровчої кампанії: охопити не менше двох третин дітей області оздоровчими та відпочинковими послугами, в тому числі стовідсотково дітей з числа незахищених категорій, забезпечити максимальну якість медичних послуг та харчування у відповідних закладах та укомплектувати їх фаховими кадрами. Усі ці заходи мають на меті гарантувати безпечний відпочинок та якісне оздоровлення дітей Чернігівщини.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації