back

На Чернігівщині готуються до святкування Дня Перемоги

08-04-2014 | 14:05

В області триває підготовка до відзначення 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Про те, які заходи передбачено провести з цієї нагоди на Чернігівщині йшлося на засіданні організаційного комітету, яке 8 квітня разом провели заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман та голова обласної ради Микола Звєрєв.

Відкриваючи засідання Сергій Журман зазначив, що робота, яка ведеться в регіоні з вирішення нагальних потреб ветеранів, буде і надалі залишатися одним із головних напрямків діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування області. А основними пріоритетами, за його словами, мають стати шанобливе ставлення до ветеранів війни, увічнення пам’яті про Перемогу, героїчні, бойові і трудові звитяги українського народу в часи Великої Вітчизняної війни, виховання у молоді почуття патріотизму, поваги та вдячності ветеранам за їхні ратні і трудові подвиги у боротьбі з фашизмом.

«Жоден ветеран в нашій області не повинен залишитися без уваги і турботи з боку місцевих органів влади та громадськості. До кожного учасника бойових дій Великої Вітчизняної війни чи інваліда війни має прийти соцпрацівників, представник місцевої влади чи самоврядування, молодь, учні чи студенти», - наголосив голова обласної ради Микола Звєрєв у своєму виступі. Він також підкреслив, що питання підготовки до свята, посилення соціального та медичного забезпечення ветеранів тримає на особистому контролі.

Актуальним на сьогодні є питання впорядкування та облаштування меморіалів, пам’ятників, меморіальних дощок, місць поховань загиблих захисників Вітчизни. Усі вони мають бути приведені у належний стан під час традиційного вже Дня довкілля, який цього року проводитиметься 12 квітня.

За інформацією керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, у рамках відзначення Дня Перемоги проходитимуть вже традиційні заходи, серед яких акція «Зі святом Перемоги!», зустріч керівництва області з ветеранами Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років на базі навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України, святковий концерт у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка, урочиста хода «Нащадки Перемоги», мітинги-реквієми та покладання квітів до могил загиблих воїнів тощо.

Окрім цього, в усіх закладах культури, освіти Чернігівщини заплановано проведення цілої низки заходів культурно-мистецького та патріотичного спрямування. Це і зустрічі з ветеранами, години пам’яті, засідання «круглих столів», тематичні виставки, святкові концерти та інші заходи.

Наразі, з метою врахування думки громадськості щодо заходів з відзначення 69-ї річниці Великої Перемоги Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю на офіційному веб-сайті облдержадміністрації проводиться опитування, за результатами якого пропозиції жителів області будуть враховані, як під час підготовки, так і проведення святкувань.

На завершення засідання Сергій Журман наголосив на необхідності координації зусиль всіх структурних підрозділів облдержадміністрації, щоб спільними зусиллями зробити День Перемоги для ветеранів по-справжньому святковим і урочистим.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації