back

Володимир Івашко: «Співпраця влади і бізнесу не повинна носити формальний характер»

04-04-2014 | 14:52

Шляхи активізації розвитку, зменшення фіскального тиску, дерегуляції бізнесу обговорено сьогодні під час зустрічі промисловців та підприємців області з головою обласної державної адміністрації Володимиром Івашком.

На початку зустрічі голова правління Чернігівського регіонального відділення «Українського союзу промисловців та підприємців» Володимир Козир поінформував присутніх про реформування обласної організації УСПП, зміну статуту та назви. За його словами, є рішення про її перейменування на Чернігівську обласну громадську організацію «Регіональний альянс ділових ініціатив роботодавців».

Як зауважив Володимир Козир, в останні роки бізнес не відчував підтримки влади, тому має до її нових представників в області конкретні пропозиції, підтримка та подальша реалізація яких має позитивно вплинути на покращення бізнесового клімату регіону.

Серед озвучених пропозицій, зокрема, зміна відношення влади до бізнесу та налагодження конструктивного діалогу, зменшення кількості перевірок від контролюючих органів, створення рівних умов для ведення бізнесу для всіх суб’єктів підприємницької діяльності тощо.

Безліч проблемних питань учасники наради піднімали стосовно взаємовідносин з податковими та митними органами, вирішення земельних питань, легальних державних закупівель, дотримання законодавчо встановлених умов ведення бізнесу в галузі пасажирських перевезень, підготовки та кадрового забезпечення територіального бізнесу, а також багато інших.

Уважно вислухавши усі зауваження та пропозиції, голова облдержадміністрації підкреслив: нині відносини влади і бізнесу будуть суттєво переглянуті, адже навіть у нинішніх складних умовах економіка області повинна працювати стабільно. На переконання очільника області, дієвим механізмом розв’язання озвучених на зустрічі проблем має стати тісна співпраця усіх зацікавлених сторін.

«Співпраця влади і бізнесу не повинна носити формальний характер. Влада та нове керівництво правоохоронних органів обіцяють вам свою підтримку. Позиція облдержадміністрації – зробити свою роботу максимально відкритою і прозорою. Лише за таких умов перестануть існувати злочинні схеми, а усі винні у корупційних діяннях – незалежно від посад та партійної приналежності - будуть притягнуті до відповідальності», - наголосив Володимир Івашко.

За спільним рішенням учасників наради та голови облдержадміністрації такі зустрічі з озвученням конкретних проблемних питань, які можна вирішити на обласному рівні, будуть проводитися регулярно.


Прес-служба облдержадміністрації