back

Вирішення проблем, пов’язаних із переселенням людей із АР Крим, обговорено на всеукраїнській урядовій селекторній нараді

04-04-2014 | 14:10

4 квітня Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів селекторну нараду за участю голів обласних державних адміністрацій, на якій обговорено шляхи вирішення проблем, пов’язаних із переселенням людей із АР Крим.

«Ми не можемо називати людей, що приїхали з Автономної республіки Крим, біженцями. Всі вони — громадяни України. Для надання їм оперативної соціальної допомоги необхідно визначити спеціальні процедури. Особливої уваги потребують діти. Адже незабаром сесія ЗНО», — наголосив очільник Уряду.

Арсеній Яценюк просив всіх голів місцевих адміністрацій особисто зустрітися і підтримати цих людей.

«Давайте дивитися правді у очі: ми не можемо забезпечити постійним житлом тих, хто приїхав із Криму. Наше першочергове завдання — розселити, дати їжу, одяг, освіту, роботу і медичне обслуговування. Ще потрібно дуже уважно опрацювати всі юридичні тонкощі щодо реєстрації громадян, що приїхали з Криму. Покажіть нормальне людське обличчя влади. Подумайте максимально про кожну людину», — сказав Арсеній Яценюк.

Чернігівською обласною облдержадміністрацію зроблені відповідні організаційно-розпорядчі кроки. Про це зазначив під час звітування голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Івашко.

«Станом на 4 квітня в область звернулися за допомогою 94 особи. Зокрема, 22 особи – щодо продовження виплати соціальної допомоги, потребувало розселення 7 чоловік, працевлаштування – 4 особи, влаштування до навчальних закладів – 5 дітей, у дитячі садки – 7 дітей. Направлено та проходять лікування 4 особи. У повній мірі отримали допомогу 38 чоловік. Всі питання вирішуються і знаходять на контролі у обласної державної адміністрації. Суспільно-політична ситуація лишається стабільною», - сказав очільник області.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації