back

Голова облдержадміністрації провів засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в області 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років

16-03-2010 | 16:23

На початку засідання Володимир Хоменко наголосив на необхідності безумовного, чіткого і вчасного виконання завдань, передбачених обласним планом заходів з підготовки та відзначення 65-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років.

Голова облдержадміністрації підкреслив: відсутність державного та місцевих бюджетів ніяким чином не повинна вплинути на підготовку до свята. Складнощі, які існують у справі збереження та відновлення в області меморіальних пам’яток періоду Великої Вітчизняної війни, повинні бути вирішені спільно органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Саме на них лягає персональна відповідальність за організацію та виконання необхідних робіт. Долучитися до цієї важливої справи мають також місцеві господарства та небайдужі меценати.

«Упорядкування й облаштування військових кладовищ, меморіальних дошок, місць поховань невідомих солдатів, братських могил, меморіалів та обелісків – це наш святий обов’язок перед полеглими учасниками війни», - наголосив керівник області.

На засідання також розглянуто стан соціального захисту ветеранів, інвалідів, учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни та визначено основні напрямки діяльності щодо його поліпшення.

Голова облдержадміністрації зауважив: жоден ветеран Великої Вітчизняної війни, який проживає на території області, не повинен залишитися без уваги.

«Всі ми повинні зрозуміти одне – можна багато говорити про історію та необхідність збереження нашої історичної пам’яті. Але давайте не забувати, що поруч з нами живуть люди, які брали безпосередню участь у творенні цієї історії. Вони повинні відчувати увагу до себе з боку держави і суспільства. Це наш моральний обов’язок перед ними, бо саме вони у роки війни вистояли і зберегли те, що ми маємо зараз», - зазначив Володимир Хоменко.

Прес-служба облдержадміністрації