back

Дійти до кожної людини та не допустити соціальної напруги

09-08-2010 | 17:34

Таке завдання поставив голова облдержадміністрації під час наради з начальниками Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Іваном Коробкою та Головного управління Пенсійного фонду України в області Петром Кулінічем.

Він наголосив, що зараз на них покладено дуже відповідальний обов’язок: роз’яснення населенню області ситуації, що склалася у зв’язку із підвищенням цін на газ, оптимізацією тарифів та надання компенсації тим людям, які її потребують.

Як повідомив Іван Коробка, зараз активно ведуться роз’яснювальні роботи серед населення, в районах області та у головному управлінні працює «гаряча телефонна лінія», утворені штаби з координації діяльності органів праці, надаються роз’яснення через обласні та районні ЗМІ.

Керівник області зауважив, що на передовій по забезпеченню роз’яснення механізму надання субсидій найбільш вразливим верствам населення мають бути соціальні працівники.

Про інформаційно-роз’яснювальну роботу, яка проводиться Головним управлінням Пенсійного фонду України в області поінформував Петро Кулініч. Зокрема, на них покладено комплектування конвертів для 283 родин пенсіонерів, які мають право на компенсацію. Туди входять зразок заяви на отримання субсидії, зразок декларації, бланки декларації та заяви для заповнення та конверт з адресою, на яку треба надсилати вказані документи.

Голова облдержадміністрації підкреслив: роз’яснювальна робота обов’язково повинна бути скоординована з районними державними адміністраціями та сільськими головами, щоб поінформованою були всі люди без виключення.

«Ми повинні дійти до кожної людини і пояснити існуючу ситуацію, щоб через брак інформації не створювалася соціальна напруга в області. Всі повинні зрозуміти: зміна тарифів не повинна відбитися на доходах сімей, особливо з низьким рівнем достатку», - наголосив Володимир Хоменко

Прес-служба облдержадміністрації