back

Яка соціально-економічна ситуація в області?

01-04-2014 | 10:54

Щодо ходу весняно-польових робіт

Станом на 28 березня в області посіяно 74,9 тисяч гектарів ярих культур (з них ранніх зернових — 64,5, ярої пшениці — 6,9, ячменю — 30,3, вівса — 25,2 тисяч гектарів відповідно). Технологічна потреба на квітень поточного року по дизельному пальному та бензину забезпечена в повному обсязі.

Щодо інвестиційного потенціалу області

За дорученням голови облдержадміністрації розроблено економічні паспорти районів, які використовуватимуться для усунення перешкод для підприємницької та інвестиційної діяльності. Ці паспорти будуть передані новопризначеним головам райдержадміністрацій для практичної реалізації цих заходів.

Також голова облдержадміністрації підписав розпорядження (№112 від 28 березня 2014 року «Про створення робочої групи та затвердження Плану першочергових заходів»), яким передбачено розвиток підприємницької та інвестиційної діяльності, ефективне використання виробничого і ресурсного потенціалу, поліпшення сервісної інфраструктури, розвиток споживчого ринку, забезпечення продуктивної зайнятості населення.

Щодо державних соціальних допомог та оплати праці

В області повністю завершено виплату державних допомог за березень 2014 року у сумі 77,7 мільйонів гривень. За січень-лютий 2014 року середня заробітна плата в області склала 2419 гривень, що перевищує її розмір за відповідний період попереднього року на 7 %. Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств та організацій області станом на 1 березня склала 18,3 мільйонів гривень. Упродовж березня її розмір зменшився на 1 мільйон гривень.

Щодо сімей, які виїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополь і тимчасово проживають в Чернігівській області

Cтаном на 28 березня для отримання державної та інших видів допомоги за новим місцем перебування з Автономної Республіки Крим та м. Севастополь звернулось 59 осіб. Сім’ї приїхали до Чернігівської області з Сімферопольського району, м. Сімферополь, м. Керч, м. Євпаторія, Херсонської області тощо.

Більшість громадян проживає у своїх родичів в місті Чернігів та інших містах області — Прилуки, Ніжин тощо. Декілька осіб наразі проживають в тимчасово наданому житлі. Органи влади сприяють призначенню цим людям необхідних державних допомог, працевлаштуванню, влаштуванню дітей до шкільних та дошкільних навчальних закладів.

Щодо ХХІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства

27 березня на базі ліцею №15 м. Чернігова відбулось урочисте закриття та нагородження переможців та лауреатів фінального етапу ХХІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства. Володарями дипломів І ступеня стали 8 учасників, серед яких учениця 9-го класу Прилуцької гімназії № 1 імені Георгія Вороного Марія Новік.

Щодо вирішення проблеми КамАЗів

За ініціативою голови облдержадміністрації працює робоча група з вирішення зазначеного питання, вже проведено 2 засідання. На даний час автомобілі «КамАЗ», які були конфісковані громадськими активістами, знаходяться у м. Чернігів. До закінчення судового слідства автомобілі передані на відповідальне зберігання ТОВ «КамАЗ».

Щодо автомобільного транспорту області

За дорученням голови облдержадміністрації було розпочато діалог громади та перевізників області, в рамках чого 27 березня було проведено засідання за «круглим столом» за участю автоперевізників, правоохоронних і контролюючих органів, громадськості і журналістів.

Станом на 1 січня в області зареєстровано — 270 суб’єктів господарювання що здійснюють пасажирські автоперевезення, та 22 — вантажно-пасажирські. Протягом 2013 року з причини невиконання договірних умов з перевізниками розірвано 28 договорів, у 2014 — 3 договори.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації