back

Займище готове прийняти гостей

20-05-2010 | 16:54

23 травня в с. Займище Щорського району відбудеться ІІ обласний фольклорний фестиваль-конкурс ім. Василя Полевика.

Захід проводиться з метою відродження і збереження пісенної та музичної спадщини Чернігівщини, вшанування пам’яті відомого фольклориста, лауреата обласних премій ім. Т.Верьовки, Б.Грінченка і премії Фонду культури, заслуженого працівника культури України Полевика Василя Івановича. Місце проведення фестивалю-конкурсу вибране не випадково, адже Василь Полевик народився і похований у Займищі.

Основні завдання, які ставлять організатори – широке залучення населення, особливо молоді, до участі в народній творчості, практичне знайомство з джерелами автентичного фольклору, привернення уваги до вивчення фольклору, його дослідження, популяризація діяльності науково-дослідницьких гуртів та окремих збирачів нематеріальної культурної спадщини.

Про бажання взяти участь у конкурсі вже заявили 19 фольклорних колективів області, планується також участь у концерті гостей – Академічного ансамблю пісні і танцю „Сіверські клейноди”, духового оркестру обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, капели бандуристів Чернігівського музичного училища ім.Л.М.Ревуцького. Тож концертна програма обіцяє бути цікавою.

Крім того, у рамках заходу буде проведено змагання з міні-футболу та волейболу.

19 травня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус провела виїзну нараду з питань підготовки та проведення II обласного фольклорного фестивалю-конкурсу ім. В.Полевика .

Організатори заходу зібралися, щоб на місці оглянути територію, на якій розгорнеться дійство, з’ясувати, чи все із запланованого зроблено, що ще потрібно терміново доробити.

Члени оргкомітету обговорили програму фестивалю, поміркували, де краще розмістити об’єкти, щоб і гостям і учасникам було зручно і комфортно. Також йшлося про чергування автомобіля медичної допомоги, рятувального човна (свято відбудеться поблизу річки), пожежної машини, встановлення контейнерів для сміття, організацію супроводу та паркування делегацій тощо.

Як зазначалося, завдяки допомозі ВАТ „Чернігівобленерго” та Районних електричних мереж до місця, де буде розміщуватись сцена, вже підвели електричне живлення, встановивши декілька опор.

Підбиваючи підсумки наради, Наталія Білоус закликала керівників районних служб, задіяних у підготовці фестивалю, серйозно поставитися до завдань і все передбачити, щоб відпочинок був безпечним, а, у разі виникнення надзвичайної ситуації, була оперативно забезпечена її ліквідація.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації