back

Візьмемо участь у Годині Землі!

28-03-2014 | 17:15

29 березня, о 20.30, на одну годину мешканці міст та містечок, сіл і селищ, вимкнуть світло у своїх квартирах і офісах на підтримку Всесвітньої акції «Година Землі». Вся світова спільнота об’єднується в загальному зусиллі по збереженню природи шляхом вимкнення світла всього на одну годину в рік, що дозволяє досягти величезних результатів в збереженні довкілля!

Департамент екології та природних ресурсів закликає громадян Чернігівщини приєднатися всіх небайдужих до акції збереження енергоресурсів.

Година Землі у 2007 році була започаткована в Сіднеї (Австралія). Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. В 2009 році Україна також долучилася до всесвітньої кампанії. З кожним роком все більше і більше країн світу приєдналися до акції, загалом вже більше 7000 міст у 152 країнах світу стали учасниками екологічної події.

Цьогоріч, Година Землі-2014 має на меті продемонструвати урядам країн світу, бізнес-організаціям та громадянам, що дії проти глобального потепління не тільки необхідні, але й можливі - кожен з нас може змінити світ на краще. Це всесвітній заклик до вчинку, що має на меті привернути увагу кожної особистості, кожної організації, людської спільноти до екологічного стану Планети Земля. Це прохання – долучитися до спільної роботи задля стійкого майбутнього людства.

Година Землі – це Ваші прості та щоденні вчинки: виключайте за собою світло і воду, телевізори, відео, аудіо- апаратуру та комп’ютери, якщо вони не використовуються. Ця техніка споживає 10-60% енергії навіть, якщо знаходиться в режимі «очікування». Не залишайте зарядний пристрій для мобільного телефону у розетці, якщо він не використовується – це ще одна порада зберегти енергію.

Убережімо навколишнє природне середовище, раціонально використовуючи ресурси, якими нас наділяє природа.

Приєднуйтесь до Всесвітньої акції «Година Землі»! Вимкніть світло та електроприлади 29 березня, о 20.30, на 1 годину задля збереження природи навколо нас!





Департамент екології та природних ресурсів
облдержадміністрації