back

Обговорення проекту Податкового кодексу України та наповнення обласного бюджету - на контролі керівника області

09-08-2010 | 17:33

Сьогодні голова облдержадміністрації Володимир Хоменко провів зустріч з головою Державної податкової адміністрації в області Валентином Осипенком та його заступником Олександром Зінченком. Під час зустрічі йшлося про хід обговорення положень проекту Податкового кодексу України та стан наповнення обласного бюджету.

«Наше з вами завдання – максимально врахувати думку усіх зацікавлених осіб для остаточного формування наших пропозицій до Податкового кодексу України. Їх надходить дуже багато і задача податкової адміністрації – систематизувати і вчасно надіслати їх до органів, що займаються узагальненням пропозицій», - наголосив Володимир Хоменко на початку зустрічі.

Олександр Зінченко поінформував голову облдержадміністрації про заходи, які проведено в області з метою забезпечення обговорення проекту Податкового кодексу України на належному рівні.

Зокрема, в ДПА області проведено обговорення першого варіанту проекту за участю представників великих платників податків, малого та середнього бізнесу, аудиторських фірм. За результатами обговорення підготовлені пропозиції, які були передані до ДПА України і частково враховані при доопрацюванні другого варіанту Податкового кодексу. 19 засідань «круглих столів» проведено в районах області.

Організовано роботу центру по збору громадської думки стосовно змін до Податкового кодексу України, активно йде інформування населення з даного питання через засоби масової інформації.

Голова облдержадміністрації озвучив декілька думок стосовно тих проблемних питань, які обов’язково мають бути враховані при узагальненні пропозицій від нашої області. Зокрема, це стосується проблем зі значною кількістю господарюючих суб’єктів, які здійснюють свою діяльність на території області, але є платниками податків у інших регіонах, зокрема у м. Києві.

Керівник області висловив переконання, що урахування цих пропозицій при доопрацюванні проекту кодексу збільшить відповідальність бізнесу за розвиток регіону.

«Ви як податкова адміністрація повинні формувати і захищати нашу регіональну позицію», - зазначив Володимир Хоменко.

Прес-служба облдержадміністрації