back

Фестиваль «Дружба-2010» пройшов у Сеньківці

27-06-2010 | 22:06

26 червня у с. Сеньківка Городнянського району біля Монументу Дружби на кордоні трьох братніх слов’янських держав України, Білорусі та Росії пройшов традиційний Міжнародний молодіжний фестиваль «Дружба – 2010».

У нинішньому році фестиваль, господарем якого була Україна, був присвячений 65-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та проходив під гаслом «Ми перемогли разом».

В урочистому заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін та заступник Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Світлана Толстоухова, губернатор Брянської області Микола Дєнін, голова Гомельського облвиконкому Олександр Якобсон, ветерани Великої Вітчизняної війни.

Вітаючи учасників та гостей свята, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив на історичній єдності трьох братських народів, яке зіграло величезну роль для майбутніх поколінь – допомогло вистояти у роки тяжких випробувань. Велика перемога тяжко виборювалася у битвах під Брестом і на Курській дузі, під Сталінградом та на Дніпровській переправі.

«Подвиг героїв, які віддали життя за свободу, за щастя нинішнього і майбутнього поколінь, навіки залишиться у нашій пам’яті. І цю пам’ять ми повинні передати нащадкам. Віддаючи данину поваги ветеранам Великої Вітчизняної війни, ми вчимо нашу молодь любити Вітчизну, як любили їх батьки й діди, самовіддано працювати на благо своєї держави, захищати ї свободу й незалежність. Віримо, зо добра традиція молодіжних фестивалів біля Монументу Дружби на багато років стане символічною естафетою поколінь для молоді наших країн», - зазначив Володимир Хоменко.

Він також привітав присутніх з Днем молоді та зауважив, що молодь наших країн формується і живе у нових у нових історичних умовах – демократизації суспільства, широкого доступу до інформації. Вона має можливість вибору у навчанні, зайнятті бізнесом, створенні молодіжних об’єднань і організацій. Тому спільна задача керівництва трьох братських держав – створити умови для розвитку і самореалізації молоді, у центрі уваги – питання охорони здоров’я, допомоги молодим сім’ям та організації оздоровлення, підтримки молодіжних ініціатив.

Що стосується відносин між країнами, то, як відмітив Володимир Хоменко, останнім часом активізувалися контакти їхніх керівників у різноманітних питаннях економічної та гуманітарної політики. Ця робота має своє відображення і у площині міжрегіонального співробітництва. Знайшли динамічний розвиток взаємовигідні зв’язки між областями трьох країн у рамках співдружності «Єврорегіон Дніпро». Продовжувати і зміцнювати ці зв’язки належить поколінню нової генерації.

Голова облдержадміністрації назвав знаковим той факт, що сьогодні молодь наших країн, продовжуючи кращі традиції трьох великих країн, береже дух слов’янської єдності.

Він побажав молоді, щоб її ініціативність, енергія, стали надійними помічниками в реалізації найсміливіших планів та перспектив, слугували справі миру і процвітання наших народів.

Учасників та гостей фестивалю привітали Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, губернатор Брянської області Микола Дєнін, голова Гомельського облвиконкому Олександр Якобсон.

Після урочистого мітингу гості фестивалю стали свідками незвичайного дійства – біля двохсот юнаків та дівчат біля озера зійшлися у спільному танку – Словянському хороводі «Єдність».

Далі програму свята продовжив святковий концерт, театралізовані вистави, спортивні змагання тощо. Учасники фестивалю також оглянули «Містечко майстрів».

Наприкінці урочистої частини естафету проведення фестивалю на наступний рік від України прийняла Росія.

Прес-служба облдержадміністрації