back

Обговорено актуальні питання сфери соціального захисту населення області

24-03-2014 | 12:24

24 березня голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко провів нараду з актуальних питань соціального захисту населення області – зокрема, забезпечення своєчасності виплат заробітної плати та допомог соціально незахищеним верствам населення.

Під час наради відзначено, що за попередніми даними статистики загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств та організацій області (з урахуванням економічно неактивних) на 01.03.2014 склала 18,3 млн грн. За останній тиждень її розмір зменшився на 0,8 млн грн або на 4,2 % і склав 17,6 млн гривень.

З початку цього року в області різні види державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам отримують 83,1 тис. осіб. Виплату першого траншу березня 2014 року державних допомог проведено в повному обсязі (67 млн грн.). Заборгованість відсутня.

Станом на 21.03.2014 областю отримано кошти на виплату другого траншу березня у сумі 10,7 млн гривень.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко акцентував увагу присутніх на посиленні роботи з громадськими організаціями та спонсорами з метою підтримки найвразливіших верств населення у складних для держави умовах.

Він також наголосив на необхідності опрацювання чинного законодавства, детального вивчення проблемних питань та внесення конструктивних пропозицій щодо вдосконалення законодавства у сфері соціального захисту населення на рівні держави.


Прес-служба облдержадміністрації