back

Цінова ситуація на споживчому ринку області контрольована

20-03-2014 | 16:45

Цінова ситуація на споживчому ринку Чернігівської області є контрольованою, підстав для виникнення цінового ажіотажу немає. Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

За даними моніторингу НДЦ «Чернігівагропромпродуктивність» ціни на продуктових ринках Чернігівщини по 5 з 38 обстежуваних видів продовольчої продукції вищі від середніх по Україні, на інші види продовольчої продукції ціни нижчі середньо українських.

Сукупна вартість продовольчого кошику по Чернігівській області станом на 11.03.2014 складає 476,40 гривень, або 95% до загальнодержавного показника (по Україні – 501,47 гривень).

Згідно даних моніторингу НДЦ «Чернігівагропромпродуктивність» протягом останнього тижня зростання роздрібних цін на продовольчу продукцію не відбувалося.

В той же час, станом на 11.03.2014 проти попереднього тижня середні ціни на продуктових ринках області дещо знизилися на пшоно, капусту білокачанну, моркву, сметана жирністю 20%.

Комплекс заходів, які вживаються Департаментом спільно з товаровиробниками та підприємствами переробки знаходять своє відображення та дозволяють стабілізувати цінову ситуацію на споживчому ринку регіону.

Слід зазначити, що Чернігівська область на сьогодні має стабільний рівень роздрібних цін на соціально значимі види хліба і в рейтингу серед інших областей займає 7 місце (по хлібу пшеничному з вищого ґатунку) та 20 місце (по житньо-пшеничному хлібу). Крім того, Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації відслідковується рівень оптово – відпускних цін на продукцію місцевих виробників, продовжується практика проведення ярмаркових заходів із залученням сільськогосподарських, харчових підприємств та інших суб’єктів господарювання.


Департамент агропромислового розвитку
облдержадміністрації